Home Destacats Una empresa d’Onil crea les primeres nines anti mosquits del món per...

Una empresa d’Onil crea les primeres nines anti mosquits del món per a protegir als menuts

0
SHARE

La vila d’Onil, bressol de la producció espanyola de nines, ha vist ara nàixer les primeres nines amb propietats anti mosquits. Una línia de producció innovadora posada en marxa per una empresa local a base de productes naturals i amb producció 100% espanyola. Amb elles es pretén protegir a menuts i no tant menuts de tot el món contra les picadures dels insectes, que a diversos indrets del planeta suposen un risc de transmissió de malalties.

La sub comarca de la Foia de Castalla és el bressol on va nàixer la producció joguetera nacional. A les seues localitats s’ubiquen les factories més especialitzades en complir els somnis dels més menuts en diferents vessants de la producció joguetera. Tradicionalment, a Ibi s’han produït joguets, destacant els musicals o els vehicles, entre altres. Mentre, a Onil, l’especialització ha sigut en nines, el producte del sector que més creixement ha experimentat durant els darrers anys. Els jogueters de la zona han hagut d’anar re inventant-se periòdicament per a continuar produint, i ara ho han fet amb tints sanitaris.

Tant és així que l’empresa colivenca Berjuan ha creat les primeres nines del món que tenen propietats repel·lents contra els mosquits. Aquests insectes estan darrere d’algunes de les patologies que més afecció tenen sobre tot el països en vies de desenvolupament. En ells, com a la resta del món, el joc és un dret fonamental dels xiquets. La nova línia Mosquidolls de la mercantil colivenca busca protegir als més menuts gràcies a les propietats anti mosquits del seu teixit, testat farmacològicament.

Les característiques de les Mosquidolls per a espantar als insectes es deuen a productes naturals que es troben en els teixits amb que van vestides. Amb el seu llançament, ja presentat a la Fira Internacional del Joguet de Nuremberg a principis d’any, la joguetera d’Onil aspira a donar el salt a més vendes mundials. El producte està 100% produït a la vila de les nines, on l’experiència de més de 2 segles fent nines és garantia de qualitat per als seus productes. Són fins a 3 línies de producció d’aquestes nines les que s’han posat en marxa, adreçades a diferents trams d’edat.

Les Mosquidolls són un exemple més de la capacitat d’innovació d’un sector que dona treballa a milers de persones a la sub comarca de la Foia de Castalla.