Home Destacats Ibi montarà un stand a la IV Fira d’Alacant Gastronòmica pert mostrar...

Ibi montarà un stand a la IV Fira d’Alacant Gastronòmica pert mostrar les riqueses culinaries del poble com a atractiu turístic

332
0
SHARE
Stand d'Ibi a la Fira Alacant Gastronòmica 2021.
Stand d'Ibi a la Fira Alacant Gastronòmica 2021.

La localitat d’Ibi estarà montarà un stand el proper cap de setmana a la IV edició d’Alacant Gastronòmica, la fira de gastronomia més gran d’Espanya, celebrada al recinte firal IFA. Alacant Gastronòmica reuneix el millor de la gastronomia del país amb més de 250 expositors, entre els quals estarà el de l’Ajuntament d’Ibi dins l’espai Saborea Costa Blanca. A través de l’ àrea de Turisme i amb col·laboració d’hostalers locals, es pretén mostrar als visitants la riquesa gastronòmica pròpia del poble com un atractiu turístic més a afegir als encants locals.

El diumenge 25 de setembre, a les 12:30 h, la Taverna D’Origen realitzarà a l’estand d’Ibi un show cooking elaborant Abisini, esclatasang, llonganissa i emulsió de timó real (abisini d’herbero, fet de llonganissa i sàlvia, esclatasang adobat en herber i emulsió d’ou de corral i estafa reial). També realitzarà Coca de mollets d’herbero, el seu mantecado i núvol cruixent de timó real (coca de molletes xopa en gelea d’herbero, mantegat d’herbero i núvol de timó real banyat en xocolata).

 El dilluns 26 de setembre, estarà present a l’estand d’Ibi el Restaurant Erre Que Erre, amb Giraboix d’Ibi, d’abadejo i de conill. Un guisat que anirà servit en dos temps, una sopa en primer lloc i després les verdures i peix o carn. Erre Que Erres presenta verdures i productes autòctons de la zona en temporada de tardor-hivern com ara la carxofa, les penques, la ceba seca, les patates i l’all. A més, parteix de la importància dels productes de salaó, la millor manera de poder consumir peix durant tot l’any i, per acabar, la cria d’animals com el conill. Per això, es presentaran els dos tipus de Giraboix, el de bacallà i el de carn de conill.