Home Destacats Ibi paga 1,5M€ per obres ja executades i demana paciència amb la...

Ibi paga 1,5M€ per obres ja executades i demana paciència amb la recuperació de serveis públics

0
SHARE

La situació econòmica de l’Ajuntament d’Ibi segueix afectant a la vida quotidiana de la localitat i a la prestació de serveis municipals. Amb el pressupost prorrogat del 2022 i, probablement, amb altra pròrroga a la vista, l’operativitat municipal s’ha vist reduïda notablement. Tant que alguns vehicles de la Policia Local no poden ni tant sols omplir els dipòsits de carburant per a prestar servei a la localitat. Són fets que va denunciar la passada setmana el principal grup de l’oposició i anterior equip de govern iberut, el PP.

Ara, l’Alcalde d’Ibi ha actualitzat la situació econòmica municipal després d’aconseguir desbloquejar vora 1,5M€ per a escometre el pagament de les diverses obres executades o en execució, però que no han sigut pagades. Un dels impediments a l’hora d’executar eixos pagaments és que entre les vora 2.000 factures pendents d’execució que acumula l’Ajuntament d’Ibi hi ha moltes que no estan regides per un contracte. Això, sumat a la manca de personal en l’àrea econòmica municipal, retarda els pagaments i deriva en la pèrdua temporal de serveis públics.

Enfrontament govern-oposició

El primer edil iberut s’ha mostrat indignat pel fet de que des de l’oposició demanen la seua dimissió a pesar de que, afirma, el problema el van crear anterior governs populars. Una dimissió que no pensa presentar. De fet, Carrasco considera que si algú ha de dimitir són els regidors conservadors actuals que formaven part d’anterior executius del PP a la localitat. Mentre tant, l’actual equip de govern assegura que posaran solució a una situació que consideren heretada i demanen paciència a la població.

Altre entrebanc que s’ha trobat el bipartit del Pacte del Molí a Ibi és la baixa temporal de la Vicealcaldessa, Aitana Gandia. El propi Alcalde ha passat a gestionar en primera persona les seues àrees, entre les que es troben Recursos Humans o Turisme.