Home Cocentaina La Fira de Tots Sants de Cocentaina bat el seu propi rècord...

La Fira de Tots Sants de Cocentaina bat el seu propi rècord d’assistència atraent a 567.804 visitants enguany

0
SHARE
Estat del Pla del Palau l'1 de novembre, el dia de major afluència a la Fira de Tots Sants d'enguany.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina ja coneix les dades oficials de visitants que, sumades al fet insòlit d’haver de tancar la fira durant poc més de 24 hores pel fort vent, fan d’aquesta una Fira històrica. Segons les dades oficials, un total de 567.804 persones han visitat la Fira de Tots Sants de Cocentaina durant els cinc dies de durada del certamen. Aquesta és una xifra de rècord que supera en 8.848 visitants la dada més alta registrada (2022). Cal tenir en compte que es tractava d’una Fira de 5 dies, la més llarga possible, tot i el tancament.

L’anàlisi de les dades revela que el dia 1 de novembre la Fira ha recuperat el seu estatus com a dia de major afluència, desbancant el diumenge que va ocupar aquesta posició l’any passat. De fet, el moment amb un major tràfic de visitants va ser a les 12 hores del migdia del dia 1. Un altre aspecte destacable és que el dissabte ha superat el diumenge com a dia de major concurrència.

A més, l’anàlisi mostra que l’afluència de visitants s’ha distribuït de manera més equitativa al llarg dels cinc dies de Fira. En el passat, el dia 1 solia registrar una afluència massiva, mentre que els altres dies hi havia una gran diferència en el nombre de visitants. Aquests resultats suggereixen un creixement i un èxit continuat de l’esdeveniment, que ha aconseguit mantenir l’interès i l’atenció del públic en els seus cinc dies de durada.

Tecnologia puntera per al recompte

Per al recompte de visitants, la Fira de Cocentaina fa servir una sofisticada tecnologia que permet el rastreig de dispositius mòbils sense necessitat d’aplicacions, connexions Wi-Fi o Bluetooth. Mitjançant un sistema de nodes o comptadors estratègicament ubicats al llarg de l’àrea de la Fira, aquest sistema proporciona informació en temps real sobre l’afluència de visitants i permet analitzar el seu comportament en les diferents zones de l’esdeveniment. Aquesta informació ajuda a detectar problemes d’afluència en zones específiques i a millorar l’experiència dels visitants en futures edicions.

La Regidora de Fira de l’Ajuntament de Cocentaina, Marcela Richart, ha expressat la seua satisfacció pel rècord de visitants a la Fira de Tots Sants de Cocentaina i ha destacat l’èxit de l’esdeveniment. “Estem encantats de veure com la Fira de Tots Sants de Cocentaina continua creixent i aconseguint resultats històrics. Aquesta xifra rècord demostra l’atractiu i l’interès que genera la nostra fira, tant a nivell local com a nivell autonòmic i estatal. És un reconeixement al treball i l’esforç de tot l’equip organitzador i dels i les expositores que confien cada any en la Fira per a mostrar el seu producte”, ha assegurat.

Richart ha conclòs amb un agraïment a tots els visitants, expositors i veïnat: “Volem expressar el nostre agraïment a tots els visitants que han fet possible aquest rècord d’assistència. A més, també volem reconèixer la implicació dels expositors, artesans i comerç local, que amb la seua participació han contribuït a l’èxit de la fira. Tot sense oblidar als nostres veïns i veïnes, que en aquest 2023 especialment s’han implicat més que mai en la Fira, prenen part d’una forma massiva de les activitats i propostes”.