Home Destacats Ibi paga factures per valor de 2M€ entre proveïdors, recuperació de serveis...

Ibi paga factures per valor de 2M€ entre proveïdors, recuperació de serveis essencials i Serveis Socials

0
SHARE
Façana de l'Ajuntament d'Ibi.

L’Ajuntament d’Ibi, a través de l’àrea econòmica, ha realitzat aquestes darreres setmanes pagaments a prop de 50 proveïdors per valor de més de 2 milions d’euros. Un fet que permet complir i prioritzar el pagament en àrees concretes com la de Serveis Socials; sufragar despeses corrents vinculades a serveis públics essencials i avançar en l’amortització de les factures de diverses despeses acumulades al llarg de diversos mesos com a conseqüència de la situació en què es trobava l’Ajuntament a l’inici d’aquesta legislatura.

De la quantitat pagada, 286.000 euros van destinats a l’àrea social, que inclou serveis i prestacions per a col·lectius amb més dificultats socials, persones ,majors i atenció a la família. A més, dins de les factures que s’han liquidat també s’inclou el pagament de despeses corrents municipals de serveis essencials com subministrament elèctric, recollida d’escombraries o parcs i jardins, així com l’amortització de deutes amb proveïdors, en alguns casos, procedents de la anterior legislatura.

Normalitzar la situació

L’Alcalde d’Ibi, Sergio Carrasco, ha explicat que “és un pas més cap a la normalització en el funcionament intern del Consistori i garantir l’atenció de totes les necessitats del nostre municipi”. El govern municipal reitera el compromís de regularitzar la situació amb l’aprovació dels pressupostos municipals, “una vegada que aclarim tots els tràmits estancats des de fa anys en aquest Ajuntament” i considera que “Ibi mereix un funcionament més racional, més estable i més controlat, qüestió que tenim marcada com a objectiu i que aconseguirem malgrat les dificultats”.

El primer edil ha agraït a tot el personal municipal involucrat en aquesta “tasca complexa, plena de dificultats, on tots els treballadors i treballadores han donat el millor de sí en aquest afany”. Per la seva banda, l’edil d’Hisenda, David Rojas, ha explicat que “amb aquesta important quantitat de diners abonats als proveïdors obrim un camí de normalització”, i ha subratllat que, “una vegada s’aproven els comptes dels exercicis de 2022 i 2023, tindrem un horitzó molt més nítid”.