Home Cultura Ibi posarà totes les condicions per a que els Reis Mags arriben...

Ibi posarà totes les condicions per a que els Reis Mags arriben en Nadal a pesar del coronavirus

0
SHARE

Ibi tindrà, al menys en principi, Cavalcada dels Reis Mags a una localitat que manté un estret lligam amb aquesta tradició. La vila joguetera és el bressol de la producció joguetera espanyola i els somnis dels menuts són importants en ella. Ara bé, l’Associació dels Reis Mags no durà a terme cap acció en cap acte que pose en risc la salut pública de la població. Actes paral·lels com el concert de marxes per a la Cavalcada o els passa carrers sí estan suspesos.

La crisi sanitària del coronavirus ha provocat la cancel·lació de tots els esdeveniments festius que conformen les festes i tradicions de les comarques interiors de la província d’Alacant. Però no sols això, ja que la incertesa respecte a l’evolució futura de la situació pot marcar el desenvolupament d’altra de les grans èpoques festives i culturals a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Es tracta del Nadal, dates en les que una zona eminentment joguetera i que manté un estret lligam amb personatges tant tradicionals com els Reis Mags.

Aquesta festivitat suposa un dels moments de màxima il·lusió per als més menuts de les llars de la zona. Per això, a Ibi, bressol de la producció joguetera espanyola, estan disposat a dur a terme els actes relacionats amb els mags de l’Orient. Això sí, sempre atenent a les recomanacions sanitàries per a evitar la proliferació d’un virus que amenaça totes les activitats més esperades a les localitats de la muntanya alacantina. Des de l’Associació dels Reis Mags d’Ibi estan disposats a programar actes com la Cavalcada, garantint la seguretat sanitària de l’esdeveniment.

L’ens que organitza la Cavalcada d’Ibi, una de les més conegudes de la zona juntament amb la d’Alcoi, baralla diferents escenaris cara al Nadal. Atenent a les recomanacions de no concentrar gent i tenint en compte els condicionants de l’hivern per a la proliferació del virus, només es duran a terme els actes centrals. És a dir, la vila joguetera tindrà, salvo catàstrofe, Cavalcada i entrega de les cartes als Reis Mags per part dels xiquets. Altres actes previs i relacionats amb el Nadal iberut, com els concerts, l’arribada del Patge o els passacarrers tradicionals si que queden desplaçats directament al 2021.

Sota cap concepte, l’Associació dels Reis Mags d’Ibi posarà en risc la salut pública dels veïns de la localitat degut a la Covid19.