Inici Alcoià La muntanya supera la xifra de contagis en un sòl cap de...

La muntanya supera la xifra de contagis en un sòl cap de setmana arribant a 55 positius

537
0
COMPARTIR

El passat cap de setmana ha deixat 55 persones més infectades per coronavirus a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La zona registra una de les menors incidències de tota la província respecte al virus, tot i que els contactes socials segueixen provocant contagis. De fet, la xifra suposa un 20% de positius que el passat cap de setmana a l’interior alacantí, encapçalats per les infeccions registrades a Ibi, Castalla, Muro i Alcoi.

La segona onada de la pandèmia de coronavirus que es registra des del mes de març també està deixant-se notar a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tot i no registrar dades tant preocupants com a altres zones de la geografia espanyola, la muntanya alacantina ha batut el seu rècord de contagis en un sòl cap de setmana. Les xifres de nous contagis per cada 100.000 habitants, tot i no ser alentidores, suposen quasi una dècima part de les registrades a les zones més afectades pel virus a la resta del territori nacional.

I això en un cap de setmana en el que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han sumat altres 55 nous casos positius per PCR. És la major xifra registrada en aquest lapse de temps a la zona des que es coneixen les dades d’incidència del coronavirus per part de la Conselleria de Sanitat Universal. De fet, aquesta xifra suposa quasi un 20% més de noves infeccions respecte al passat cap de setmana. Els contactes socials sense mesures de seguretat són la base de la immensa majoria dels nous positius detectats a les comarques de l’interior alacantí. Per això, des de les diferents administracions, inclosos els ajuntaments, demanen a la ciutadania que no baixe la guàrdia amb la Covid19.

Per localitats, les que major incidència del virus han registrat en aquest passat cap de setmana són les més poblades, com sòl ser habitual. Així, Ibi encapçala la xifra de nous positius per PCR amb 16 casos més, seguida de Castalla amb 11 i Muro amb 9. La ciutat d’Alcoi, on Sanitat ha detectat un nou brot de Covid que afecta a 6 persones, en suma 8 més pels 5 casos positius que afegeix l’Alqueria d’Asnar, els 3 de Banyeres els 2 d’Onil o un únic contagi més a Cocentaina. Cap de les demés poblacions de la zona ha registrat presència del virus.

Amb aquestes dades, el Departament de Salut d’Alcoi suma un total de 823 casos de contagi per coronavirus des de març, dels quals 129 restarien actius a les seues poblacions. Entre Alcoi, Ibi, Castalla i Muro sumen més d’un centenar d’aquests positius actius a dia de hui. Tot i aixó, el departament de la muntanya segueix registrant una de les menors taxes de contagi acumulades durant les darreres dos setmanes a tota la província, amb 94 casos per cada 100.000 habitant. La xifra de víctimes es manté en 118 després d’haver sumat una nova mort el passat divendres, la primera pel virus registrada a Banyeres. La Comunitat Valenciana segueix sent la regió espanyola amb menor incidència de la Covid19 durant les darreres setmanes.