Home Destacats Ibi rep 40.000 euros de Diputació per al programa de Prevenció d’Incendis...

Ibi rep 40.000 euros de Diputació per al programa de Prevenció d’Incendis Forestals 2023

0
SHARE
Imatge tasques de manteniment forestal

L’Ajuntament d’Ibi rep 40.000 euros de la Diputació d’Alacant dins la convocatòria de subvencions de redacció i execució de Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals (PLPIF) 2023, dels quals destinarà 17.857 euros al manteniment i/o la reparació de pistes forestals i senders homologats que permeten l’accés dels mitjans d’extinció o puguen servir com a via d’escapament. En el cas d’Ibi, es destinarà als treballs de manteniment dels camins d’ordre 3, anomenats camí 5 i camí 7.

Per a actuacions silvícoles de neteja i retirada d’arbres danyats o malalts per a la prevenció d’incendis forestals: desbrossaments selectius, podes selectives, clares selectives, triturat de residus, desembosc de la fusta, el consistori ha rebut 17.857 euros més que destinarà al manteniment de diversos trams de la faixa tallafocs recolzada al camí de Daroca.

I per al manteniment i la reparació d’infraestructures de prevenció d’incendis forestals: conduccions d’aigua, dipòsits d’aigua, punts de vigilància, senyalització, etc., l’Ajuntament d’Ibi rep 4.286 euros que destinarà a la reparació d’infraestructures de prevenció d’incendis amb cartelleria de hidrants i de risc dincendi.

Des de l’Ajuntament d’Ibi, es treballa constantment al Pla municipal de Prevenció d’incendis, treballs necessaris per a la prevenció i el manteniment d’infraestructures davant d’incendis forestals, actuacions que es contemplen als Plans de Prevenció d’Incendis i que són fonamentals i essencials per a les localitats i per al compliment dels requisits legals que estableix la Llei 3/1993 de la Comunitat Valenciana.