Home Ibi Ibi rep un premi pel projecte de peatonalizació del casc antic en...

Ibi rep un premi pel projecte de peatonalizació del casc antic en la Semana Europea de la Mobilitat 2022

0
SHARE
Rafa Serralta, Alcalde d’Ibi, i Santiago Cózar, Regidor de Territori i Patrimoni, arreplegant el premi.
Rafa Serralta, Alcalde d’Ibi, i Santiago Cózar, Regidor de Territori i Patrimoni, arreplegant el premi.

L’Ajuntament d’Ibi ha rebut per part de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, el primer premi en la categoria de municipis d’entre 50.000 i 20.000 habitants pel projecte de “Conversió en zona de vianants del Casc Històric Tradicional d’Ibi”. Un guardó que s’emmarca a la VII Edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 de la Comunitat Valenciana i que arriba a la localitat amb la major de les satisfaccions

La implantació d’aquest mètode de control d’accés estava contemplat al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) a Ibi per reduir el consum d’energia i les emissions de CO2, actuant sobre la mobilitat urbana. L’actuació ha convertit en plataforma única aquells vials que disposaven de secció viària amb diferenciació de voreres i calçades, renovació de serveis a la zona d’actuació i la restricció del trànsit al Nucli Històric Tradicional d’Ibi.

El sistema de control de trànsit està constituït per tres tòtems de control d’accés amb càmeres lectores de matrícules i dos bol·lards automàtics amb activació per comandaments elèctrics. La zona d’actuació de conversió en zona de vianants engloba la restricció de trànsit rodat amb vehicles de motor en altres carrers pertanyents al nucli antic.

Aquest canvi ha comportat la recuperació de l’espai urbà pertanyent al nucli històric, la millora de l’accessibilitat, l’augment de la seguretat física de les persones i la reducció significativa de la contaminació atmosfèrica i acústica derivades de l’eliminació del trànsit rodat. “Aquestes mesures s’han realitzat per donar prioritat als vianants a alhora que revitalitzar aquesta zona de la localitat” asegura Santiago Cózar, Regidor de Territori i Patrimoni.