Home Ibi Ibi signa el protocol nacional d’actuació contra casos de violència de gènere

Ibi signa el protocol nacional d’actuació contra casos de violència de gènere

651
0
SHARE

Al llarg dels darrers mesos, a la vila d’Ibi s’han estat mantenint reunions per a enllestir un protocol unificat que guie les actuacions en casos de violència masclista. Tot i que la població disposa d’una unitat dins del cos de la Policia Local especialitzada en aquest tema, no existia fins ara un sistema que establira les accions a dur a terme i per part de qui cada vegada que es detecta una agressió masclista en qualsevol de les seues formes.

Aquest dimecres 27 de novembre, la darrera reunió que ha abordat aquest tema ha finalitzat amb la signatura del conegut com a conveni VioGen. El document atribueix una sèrie de funcions a cadascun dels actors implicats en la lluita contra aquesta lacra a la localitat. Així, es delimita quan i de quina forma han d’actuar cossos com la Policia Local o la Guàrdia Civil al detectar un d’aquests casos.

VioGen és un sistema de seguiment integral per als casos de violència de gènere, i això inclou sistemes per a que els cossos de seguretat puguen estar constantment actualitzats respecte als casos que es produisquen i l’estat de les seues víctimes. El document estableix la completa comunicació entre els diferens cossos per a abortar qualsevol manifestació d’aquesta violència en el menor temps i amb les menors conseqüències possibles.

A banda de la signatura del protocol nacional, Ibi continua treballant per a enllestir un Protocol Municipal Contra la Violència de Gènere. En ell es vol implicar a tots els estaments relacionats amb l’atenció social a la localitat. Tot per a garantir el millor tractament dels casos que es produisquen i la protecció a les víctimes.