Home Cultura Ibi suspèn l’Avís Fester i els Moros i Cristians previstos per a...

Ibi suspèn l’Avís Fester i els Moros i Cristians previstos per a setembre degut a la pandèmia

296
0
SHARE

La vila d’ibi és la darrera de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que s’ha vist obligada a suspendre els seus dies grans. Ho ha fet en bloc, tenint en compte que a mitjans del mes de maig estava prevista la celebració de l’Avís Fester, que suposa superar l’equador del calendari dels festejos. La impossibilitat de celebrar esdeveniments que suposen concentració de persones fixada per la Generalitat, com a mínim, fins a juny ha determinat aquesta decisió.

L’han presa tant la Federació de Comparses de Moros i Cristians com el propi Ajuntament, atenent sempre a les recomanacions sanitàries per la pandèmia de la Covid19. Aquesta decisió també afecta als Moros i Cristians, que la localitat tenia previst celebrar al mes de setembre. A eixa data encara es desconeix què ocorrerà amb els festejos, cosa que estarà en funció de l’evolució de la crisi sanitària. No obstant, la incertesa que eixa situació pot generar en els càrrecs i les comparses ha provocat la suspensió definitiva.

Els actes es traslladen al 2022, mantenint tots els càrrecs que haurien d’haver eixit al carrer en 2020, incloent capitans i abanderades. Tot i això, el món de la Festa iberuda està pendent de si el coronavirus permetrà la celebració d’algun acte concret de tipus cultural, social o religiós relacionat amb els Moros i Cristians. Ibi es suma així a poblacions com Alcoi, Onil, Banyeres o Muro, que s’han vist obligades a suspendre els seus festejos també en 2021.