Home Destacats Ibi trasllada la seua història als escolars amb un ‘escape room’ i...

Ibi trasllada la seua història als escolars amb un ‘escape room’ i no descarta fer-lo recurs turístic

237
0
SHARE

La gamificació és un concepte formatiu que ja s’estudia en les aules universitàries. El terme està lligat a les noves tecnologies i com aquestes faciliten l’assumpció de conceptes en clau de jocs. Una línia d’actuació cada vegada més present en les etapes formatives dels més joves i que està orientant actuacions lligades al seu ús per a optimitzar l’aprenentatge. Així, els dispositius electrònics estan substituint poc a les pissarres, el paper i el bolígraf en les aules escolars. A Ibi, el Departament d’Educació està atent a aquesta tendència i ha apostat per implantar-la.

Ho ha fet en forma d’escape room’, una iniciativa que planteja desafiaments als usuaris per a que desbloquegen recompenses i que ara vol emprar-se de forma educativa. Durant els darrers mesos, la regidoria i una empresa especialitzada han treballat per a desenvolupar una aplicació que permeta als joves iberuts saber més al voltant de la seua localitat. Per a fer-ho, s’han tingut en compte elements patrimonials i també la història local. Els estudiants hauran de superar desafiaments en format digital per a avançar i conèixer més al voltant d’Ibi.

Doble escape room

Aquest nou recursos divulgatiu de la localitat es divideix en dos escape rooms diferents. El primer va dirigit a alumnes d’Infantil i Primària i està plantejat de forma que resolen les proves en companyia dels seus familiars. El segon està destinat a alumnes de Secundària i Batxillerat i té una càrrega més històrica. Però la utilitat de l’aplicació va més enllà, i l’Ajuntament d’Ibi no descarta implantar-la també com a recurs turístic.

L’aplicació, que no ha sigut desenvolupada ex professo per a aquesta iniciativa, ja està oberta i ha comptat amb joves iberuts per a posar veu als personatges de les dos vessants que la composen.