Home Destacats L’IES La Creueta d’Onil, guardonat per la seua implicació amb el compostatge...

L’IES La Creueta d’Onil, guardonat per la seua implicació amb el compostatge pel Consorci CREA

454
0
SHARE
Representants del Consorci CREA i dels centres guardonats després de l'entrega dels guardons.

El Consorci de residus CREA ha lliurat els diplomes corresponents als I Premis Creacompost. La iniciativa de convocar aquests premis sorgeix de la necessitat de reconèixer el treball sobre compostatge realitzat als centres educatius de l’àrea del consorci -inclosos els de Castalla, Onil i Banyeres- i incentivar alhora totes les persones participants en el projecte per seguir amb els bons resultats obtinguts.

Es tracta d’uns premis de periodicitat anual que responen a uns criteris objectius, avaluats tècnicament com el nombre de persones implicades en el projecte, la quantitat de residus orgànics destinats a compostatge i el grau d’implicació en la transferència de resultats. D’aquesta manera, el president del Consorci CREA, Fulgencio Cerdán, ha fet entrega a l’acte organitzat a aquest efecte a la seu del consorci, dels diplomes corresponents.

Es guardonen categories com centre amb més persones implicades en el compostatge; el de major quantitat de compost per alumne en centres amb i sense cuina; o el que major implicació tinga en la intranet del consorci. En aquesta darrera ha sigut premiat l’IES La Creueta d’Onil. D’igual forma també es guardonen les bones pràctiques en quant al reaprofitament de residus als centres educatius.

51 centres participants

Des del Consorci de residus CREA s’ha volgut agrair la participació i la implicació dels 51 centres educatius participants. Es tracta de centres que han volgut apostar fermament per la sostenibilitat i l’educació ambiental a través del compostatge. 51 dels 68 centres educatius de l’àrea de gestió del consorci –xifra que representa el 75% dels centres d’aquesta zona– participen activament en aquesta iniciativa de compostatge formatiu, cosa que mostra la gran implicació de la comunitat educativa dels municipis consorciats.

El president del Consorci CREA, Fulgencio Cerdán, ha volgut felicitar tots els centres participants i ha destacat que “en cap moment m’hauria imaginat un èxit similar. Està resultant un projecte molt satisfactori amb nombroses pràctiques replicables. Seguirem apostant per tots aquells projectes que de manera interessant ajuden a aprendre conceptes d’economia circular i sostenibilitat ambiental des dels centres educatius”.