Home Destacats Ibi utilitzarà drons per a vigilància amb els que suplir la manca...

Ibi utilitzarà drons per a vigilància amb els que suplir la manca d’efectius a la Policia Local

593
0
SHARE

La Policia Local d’Ibi serà el primer cos de seguretat local de la muntanya alacantina en utilitzar drons per a dur a terme tasques de vigilància i seguretat. Aquest dispositiu cobrirà la manca d’agents que registra des de fa temps el cos iberut i requerirà de formació per part de fins a 4 agents del mateix. Les seues múltiples funcions fan pensar en un millor control de possibles successos, actes delictius i emergències a la localitat.

Diverses localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no compten amb tots els recursos necessaris en l’àmbit de la seguretat. Un fet que es manifesta especialment en la manca d’efectius als respectius cossos de la Policia Local en poblacions com Alcoi, Muro o Ibi. A totes elles, la ratio d’agents per habitants és inferior al que seria recomanable i a totes elles, també, estan tenint problemes per a encetar els processos per a ampliar els seus planters del cos de seguretat local. Per això, a Ibi han pres una mesura innovadora contra aquesta carència.

L’Ajuntament iberut ha decidit apostar per les noves tecnologies com a eina per a pal·liar la manca d’agents de policia. Ho farà amb l’adquisició d’un dron que s’encarregarà de les tasques de vigilància a tot el terme municipal. Prèviament, el Consistori ha dut a terme un estudi que avala l’ús d’aquest dispositiu aeri per a complir tasques de vigilància  i incrementar la seguretat a la vila joguetera. Amb ell, la Policia Local d’Ibi podrà fer el seguiment i control de trànsit, dissuasió d’actes vandàlics i botellons o la prevenció d’incendis i localització de persones des de l’aire.

El nou dispositiu requerirà de formació per a 4 agents del cos de seguretat local iberut. Una xifra pensada per a que, en cada torn i incloent els caps de setmana, hi haja un agent capacitat per a pilotar el dron. Ara mateix, la tasca de formació corre a càrrec d’un especialista en l’ús d’aquest aparell, que es controla a distància. El dron disposa d’un altaveu amb el que comunicar qualsevol acció i serà utilitzat també per a controlar el seguiment de les mesures de seguretat contra la pandèmia.

Ibi és pionera a la muntanya alacantina en l’ús d’aquesta tecnologia en l’àmbit de la seguretat. Abans, ciutats com Madrid ja l’han implantat durant la pandèmia del coronavirus.