Home Foia de Castalla IBIAE impulsa un servei d’inserció laboral i orientació metall-mecànic-plàstic

IBIAE impulsa un servei d’inserció laboral i orientació metall-mecànic-plàstic

1467
0
SHARE

L’Associació d’Empresaris d’Ibi i Comarca, en col·laboració amb els Ajuntaments d’Ibi i Onil, posa en marxa al setembre un servei de col·locació i orientació metall-mecànic-plàstic davant la necessitat d’incorporar professionals amb qualificació de nivell mitjà en les empreses de la Foia de Castalla.

El projecte sorgeix com a conseqüència de la manca de personal amb les competències adequades en la indústria. Això ha estat el principal detonant perquè IBIAE impulse aquesta iniciativa amb la qual facilitar a les empreses la contractació de professionals qualificats en les activitats relacionades amb la indústria del metall-mecànic-plàstic. A més, amb això també la patronal de la comarca pretén augmentar el nombre de persones que posseeixin coneixements professionals vinculats a aquests sectors, que són el principal motor econòmic d’aquesta la sub comarca.

IBIAE s’ha marcat diferents objectius, entre els quals destaquen l’orientació de professionals a les demandes de treball rebudes per les empreses per així aconseguir una col·locació d’aquelles persones que posseeixen una qualificació per a això. Al mateix temps es comptarà amb un servei d’orientació i assessorament de persones perquè eleven el seu nivell de qualificació i les seues possibilitats d’ocupabilitat en aquestes activitats de cara al futur.

Pel que fa a com es durà a terme aquest programa, IBIAE treballarà en dos sentits ben diferenciats. D’una banda, contactarà amb les empreses per a demanar ofertes i completar les necessitats amb les competències personals desitjades després d’un procés de selecció. En l’altre sentit, IBIAE rebrà els currículums de les persones interessades a través d’www.ibiae.com/colocacion, a les quals entrevistarà per valorar les seves competències en el sector metall-mecànic-plàstic. Els que compleixin amb les condicions que requereixen les empreses passaran a formar part d’una base de dades per a ser facilitades a les empreses que demanin treballadors.

D’altra banda, aquelles persones que no compleixin amb els requisits que demanen les empreses, rebran informació sobre com formar-se per augmentar les seves opcions d’entrar a la base de dades.

Al llarg de la durada del projecte es realitzarà un seguiment amb el qual avaluar els resultats. Les dades seran l’indicatiu dels perfils que les empreses necessiten per als seus processos productius.

El president de IBIAE, Pedro Prieto, explica que “com a conseqüència de les demandes que es generen en la indústria de la Foia de Castalla, hem considerat aquest nou sistema de col·locació de personal, on necessitem persones que vulguin involucrar-se. Es necessita molta mà d’obra qualificada per als llocs que s’estan generant”.