Home Destacats Igualtat i diversitat es donen la mà en el primer Orgull LGTBI...

Igualtat i diversitat es donen la mà en el primer Orgull LGTBI que celebra l’Orxa en la història

638
0
SHARE

Els resultats electorals de les passades eleccions del 29 de maig han deparat tot un seguit de pactes entre les dos principals formacions conservadores existents en el ventall polític espanyol. Uns acords que han donat la possibilitat a l’ultra dreta de fer-se amb el control d’àrees com Igualtat en ajuntaments i comunitats autònomes, inclosa la valenciana. Un fet que ja està tenint efectes pràctics en el dia, coincidint, a més, amb les celebracions de l’Orgull LGTBI que han tingut lloc aquest cap de setmana. Es tracta d’un camp en el que Espanya és, de moment, referent mundial.

L’eliminació d’elements identificatius del col·lectiu allà on governen PP i VOX ha tingut aquest passat cap de setmana la seua contrapartida a l’Orxa, municipi de la comarca del Comtat governat pels populars. Una població que ha celebrat aquest passat cap de setmana la primera celebració de l’Orgull LGTBI de la seua història. Ho ha fet amb presència de persones vingudes de tot l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tots ells han posat de manifest que, davant els discursos excloents, és millor lluir igualtat dins la diversitat.

Una celebració de futur

Les activitats han tingut una elevada càrrega simbòlica, tenint en compte el context de minva en el reconeixement de drets dels col·lectius minoritaris. No obstant, a l’Orxa tota la festa ha transcorregut entre alegria, en clau celebració de la igualtat sense que importe la condició sexual de cada persona. Un esdeveniment que la localitat del Comtat no descarta reproduir en el futur.

La celebració d’aquest Orgull LGTBI ha tingut lloc en un cap de setmana en el que ja s’han vist banderes franquistes substituint a les del col·lectiu en localitats com la propera Albaida.