Home Destacats Alcaldes de 13 localitats del Comtat denuncien la manca de Metges de...

Alcaldes de 13 localitats del Comtat denuncien la manca de Metges de Família durant juliol i agost

0
SHARE

Bona part de les poblacions menys habitades de comarques com la del Comtat porten anys patint les conseqüències d’un problema com és la manca de serveis deguda al despoblament. Tot i que la pandèmia de la Covid19 va incentivar l’arribada de nous veïns a elles, no són suficients per a que els serveis –públics i privats- siguen considerats com a ‘rentables’. D’ací que moltes d’aquestes poblacions vegen accentuats la manca de prestació de serveis com els bancaris, els burocràtics o els sanitaris, sobre tot durant els mesos que coincideixen amb les vacances.

És el que denuncien els alcaldes de fins a 13 localitats d’aquesta comarca de l’interior alacantí. Ho han fet mitjançant una carta en la que denuncien que les merescudes vacances del personal sanitari adscrit al Centre de Salut de Muro –del que depenen- deixaran sense metges de família a 13 localitats de la zona. Entre elles es troben Muro, Agres, Alfafara, Alcosser, Almudaina, Beniarrés, Benimarfull, Benillup, Gaianes, l’Orxa, Planes, Alcalà de la Jovada i la Vall d’Alcalà, a més de les pedanies adscrites a elles.

El pitjor moment per a perdre serveis

Aquesta manca de professionals sanitaris a les poblacions de la zona coincideix en una època, l’estival, en la que moltes d’elles multipliquen la seua població amb el retorn de familiars i visitants. Fet que complica l’atenció sanitària a localitats on ja de per sí és complicat accedir a ella. És per això pel que els representants d’aquestes poblacions demanen a la Conselleria de Sanitat Universal que pose en marxa mesures que incentiven l’arribada de nous facultatius a les zones rurals. En cas contrari, lamenten, moltes persones es veuran obligades a desplaçar-se al Centre de Salut de Muro, que també registra una manca de professionals durant l’estiu.

A més, està el problema de que l’elevada edat de molts dels veïns dels municipis del Comtat fa que no disposen de vehicle, cosa que complica més encara ser atesos sanitàriament. Els primers edils de la zona lamenten que les seues demandes siguen respostes amb promeses que mai es compleixen i exigeixen respecte per a uns veïns que tenen els mateixos drets que els d’altres localitats de major tamany.