Home Alcoià Implicar a les empreses en el procés formatiu de la FP: la...

Implicar a les empreses en el procés formatiu de la FP: la solució que Educació vol per a formar mà d’obra especialitzada a la muntanya

0
SHARE

Els diferents graus d’educació del sistema espanyols tenen una mancança que no es produeix a cap dels altres països europeus. Durant anys, l’escaló mig que representa la Formació Professional (FP) a estat a l’ombra de la formació universitària. Entre les dos hi ha diferències a nivell coneixements teòrics -més amplis per norma general a les universitats- i les aplicacions pràctiques de la formació -més nombroses habitualment en FP-. De fet, el nivell d’estudiants formats en FP a Espanya està en torn a la meitat que a la resta d’Europa.

La Direcció General de Formació Professional que comanda l’ex regidor alcoià Manolo Gomícia s’ha proposat acabar amb eixe diferència. Tracta així de respondre a un dels principals problemes que pateixen alguns dels sectors estratègics de l’economia a l’interior alacantí: el de la mà d’obra especialitzada. Per això, ha convocat a les empreses de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a participar en la jornada telemàtica que es celebra aquest dimarts 16 de juny. A elles les vol traslladar les bonances que aporta l’FP Dual, amb pràctiques en les pròpies empreses, tant per a l’alumne com per a la mercantil.

Els graus d’FP existents a l’interior alacantí estan pensats per a abastir de mà d’obra a sectors com el tèxtil, el del plàstic o el del metall. D’ací que el terme FP a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla sigua sinònim d’inserció laboral. Tant és així que des d’Educació es vol implicar als empresaris en la formació dels alumnes d’FP. D’aquest forma es pretén escoltar les seues necessitats específiques per a millorar una formació que consideren com la solució a la manca de mà d’obra que porten anys lamentant els propis industrials de la muntanya.

La jornada telemàtica compta amb la col·l¡aboració de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat, ens que va comandar el propi Gomícia durant la seua etapa com a regidor a Alcoi.