Home Castalla Cultura democràtica i begudes saludables conformen els tallers del Pla d’Infància i...

Cultura democràtica i begudes saludables conformen els tallers del Pla d’Infància i Adolescència a Castalla per a Secundària

426
0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla ha programat dues activitats per a l’alumnat de l’IES Enric Valor, emmarcats en el I Pla Municipal d’Infància i Adolescència. La iniciativa de la Regidoria de Serveis Socials compta amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant i la gestió de la consultora Equàlitat. Així, els xiquets i xiquetes de la localitat han participat en un taller sobre cultura democràtica i tindran l’oportunitat d’aprendre en un altre sobre begudes saludables.

Per un costat, el taller de cultura democràtica està dirigit a l’alumnat de primer de batxillerat i s’ha realitzat aquest dilluns 14 al saló d’actes de l’institut. La coordinadora del Grau de Ciències Polítiques i Gestió Pública de la Universitat Miguel Hernández (UMH), Mª Amparo Calabuig, ha sigut l’encarregada d’impartir la sessió.

La Regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno, ha explicat que “l’objectiu principal d’aquesta acció és donar a conéixer els valors democràtics referents a la individualitat i la col·lectivitat, així com altres referents a la normativa vigent”. A més, l’activitat formativa també busca promoure la participació de la joventut en diferents qüestions relatives a l’actualitat de Castalla i el bon govern. En aquest sentit, el pla intenta que la joventut intervinga en la definició de les polítiques públiques de la localitat.

Per altre costat, el macro taller de begudes saludables tindrà com a públic a l’estudiantat de Secundària del centre educatiu. En aquest cas, l’activitat tindrà lloc aquest dimecres 16 de juny en l’Auditori Municipal, a càrrec de la dietista i gerent de l’herboristeria valenciana ‘Les Herbetes’, Eva Quintanar.

Així, la finalitat d’aquesta segona proposta és prevenir el consum d’alcohol i altres substàncies addictives entre els estudiants. Al temps, la iniciativa també aposta per promoure un tipus de begudes i refrescs saludables i frescs. D’aquesta manera, hi haurà una part teòrica i una altra pràctica, més extensa, on l’alumnat aprendrà a preparar les seues pròpies begudes.