Home Alcoi Inaugurada la nova biblioteca municipal infantil i juvenil de la Zona Nord

Inaugurada la nova biblioteca municipal infantil i juvenil de la Zona Nord

282
0
SHARE
Biblioteca

La nova biblioteca infantil i juvenil adscrita a la biblioteca municipal de la Zona Nord ha començat a donar servei en el barri, concretament en l’antiga sala d’informàtica, que en l’actualitat només s’usava per a cursos de formació.

Segons subratlla la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuan, «estem molt satisfets per com ha quedat aquesta biblioteca infantil i juvenil, que recordem va ser la cinquena proposta més votada en els pressupostos participatius de 2018, amb una dotació de 40.000 €. Esperem que moltes persones la gaudisquen, que és l’objectiu d’aquesta iniciativa ciutadana».

Entre 2019 i 2020 es van encarregar diversos estudis de pressupostos per adequar les necessitats del nou espai infantil i juvenil a la dotació pressupostària prevista.

Al llarg del 2021 es van contractar les obres de renovació de la sala i insonorització i el subministrament de mobiliari per a fer efectiva l’obertura en el primer trimestre del 2022. També es va encarregar el disseny del logo de la nova biblioteca, el disseny d’elements decoratius amb la nova denominació dels «dracs» i el material promocional, a càrrec de la il·lustradora alcoiana Rosanna Crespo.

Per a la creació de material promocional també ha col·laborat el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, amb la creació de pins personalitzats amb la «mascota» de la biblioteca, generats amb impressores 3D.

En total la inversió destinada a aquest nou espai de biblioteca ha estat de 45.477,27 €. La nova sala infantil i juvenil disposa de 20 llocs de lectura (12 d’ells individualitzats seguint les normes de prevenció de la COVID-19, amb un disseny innovador que permet tant el treball individual com el col·lectiu), així com 56 metres lineals de prestatgeries (mobiliari estàndard normalitzat).

Amb tot açò s’ha creat un espai específic per a generar dinàmiques de foment lector entre la població més menuda, la qual comptarà a partir d’ara amb un espai específic per a activitats d’animació lectora, tallers, visites i activitats extraescolars, etc.