Home Destacats La Diputació dedicarà 6 milions d’euros d’ajudes a l’Alcoià i el Comtat...

La Diputació dedicarà 6 milions d’euros d’ajudes a l’Alcoià i el Comtat a través del “Plan + Cerca”

543
0
SHARE
Imatge visita a Gorga

La Diputació d’Alacant impulsarà aquest any inversions per valor de 5.936.000 euros als municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat a través del Pla + Cerca 2022.

Així ho ha confirmat el diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, qui ha assegurat que “amb aquesta injecció important es garanteix que les dues comarques rebran més del triple d’ajudes de la institució provincial que del Fons de Cooperació de la Generalitat”.

El diputat d’Infraestructures ha visitat aquest matí dos municipis amb menys de mil habitants censats de la comarca del Comtat; Millena i Gorga, per fer un seguiment dels projectes que es desenvoluparan i visitar obres acabades amb ajudes de la institució provincial. Gutiérrez ha explicat que “ambdues poblacions són un clar exemple que des de la Diputació estem fent un gran esforç inversor, molt per davant de la Generalitat, per posar en marxa projectes vitals per combatre el despoblament i millorar la qualitat de vida a les zones amb baixa densitat de població”.

A Millena, el titular d’Infraestructures ha visitat amb el seu alcalde, César Francisco García, la recent acabada ampliació de les dependències de l’Ajuntament, una obra per un import de més de 32.000 euros que ha permès fer un tancament sobre part de la zona porxada i introduir millores a la il·luminació i la seguretat de l’edifici.

Visita a Millena

A través de Planifica, Millena rebrà més de 322.000 euros amb què es duran a terme tres projectes per ampliar el cementiri i realitzar millores a la piscina municipal i al Camí de la Morquetera. També des de l’àrea d’Infraestructures, el Plan + Cerca 2021 va assignar a aquesta població un ajut de prop de 130.00 euros per a actuacions a la xarxa de proveïment de la partida de Barranquet, la pavimentació dels camins del Clot i Rodacanters i l’adequació del consultori metge.

El titular d’Infraestructures també ha visitat aquest migdia el municipi de Gorga, on ha formalitzat la recepció de les obres de millora del frontó acompanyat del primer edil, Blas Calbo Ferrándiz, i autoritats locals. Aquesta inversió de més de 31.000 euros també ha inclòs l’adequació de la piscina municipal.

Gutiérrez ha incidit que les ajudes del Pla + Cerca aquest any s’elevaran a 148.000 euros en aquesta població del Comtat.

Amb el Pla Planifica, Gorga rebrà una inversió de la institució provincial de més de 242.000 euros amb què es finançarà el 95% del cost de les obres de reforma i adequació dels carrers La Font i La Creu i el condicionament dels camins Roset Martí i Subira. Per la seua banda, el Plan + Cerca 2021, amb una assignació d’ajudes per valor de 43.500 euros, ha permès el desenvolupament d’actuacions per a la millora en l’eficiència energètica, l’ampliació i la posada al dia de l’enllumenat públic als accessos al municipi des de la CV-710 i CV-754 i el condicionament del drenatge i ferm del camí a Benasau.