Home Destacats Inaugurats tres Tallers d’Ocupació 2022 en Ibi

Inaugurats tres Tallers d’Ocupació 2022 en Ibi

103
0
SHARE

A finals del passat mes de desembre donaven inici els programes mixtos d’Ocupació-Formació Municipal a Ibi després de rebre el 2021, per part de LABORA, la concessió de la subvenció de 482.716,80 €, destinada a finançar despeses de personal, alumnat i costos de formació de dues especialitats: administració i una altra d’obrer i pintura, per a persones aturades fins als 65 anys. I, per altra banda, l’aprovació del programa T’AVALEM, de Garantia Juvenil, per a la formació en Atenció Socio-Sanitària a Persones Dependents en Institucions Socials per a menors de 30 anys, amb un pressupost de 146.126,40 €.

Ambdues formacions són Tallers d’Ocupació- Formació mixtes que tenen com a objectiu incrementar l’ocupabilitat, amb la finalitat de facilitar-ne la inserció laboral, combinant la formació amb l’ocupació, mitjançant la realització d’accions formatives en alternança amb la realització d’obres o la prestació de serveis dutilitat pública o interès social.

D’aquesta manera, durant 12 mesos, es formaran tres grups de 10 alumnes per especialitat, els quals obtindran a la seua finalització els seus certificats de professionalitat. A l’àrea d’administració obtindran una certificació de nivell 1 en operacions auxiliars de serveis administratius i generals i una altra de nivell 2 d’activitats administratives en la relació amb el client. En matèria de paleta i pintura, rebran un nivell 1 d’operacions auxiliars de paleta de fàbriques i cobertes i un nivell 2 en pintura industrial en construcció. Els alumnes del taller d’Atenció Sociosanitària obtindran el nivell 2 d’Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials.

Aquest programa formatiu inclou la contractació dels alumnes per part de l’Ajuntament d’Ibi. Els participants al Taller d’Ocupació d’Administració realitzaran activitats administratives a diferents departaments i serveis del consistori on hi haja atenció al ciutadà. Treballs com l’execució de passos de vianants accessibles, actuacions als accessos, la pintura i restauració d’aules a l’edifici de l’antiga fàbrica Pilen, així com condicionar dependències municipals a col·legis i pistes esportives seran part de la comesa a desenvolupar per les persones inscrites a el taller de paleta i pintura. I els alumnes inscrits a l’especialitat sociosanitària participaran en activitats amb persones dependents al servei municipal d’atenció domiciliària i al mateix centre d’atenció sociosanitària T’AVALEM IBIEMPEA’T.

Amb aquests tallers, adreçats a persones aturades, l’Ajuntament d’Ibi busca que els alumnes i les alumnes que finalitzen aquesta formació troben prompte una feina que els permeta una bona i exitosa inserció laboral.