Home Alcoi L’Institut Gil-Albert organitza una conferència sobre Fernando Cabrera en Alcoi

L’Institut Gil-Albert organitza una conferència sobre Fernando Cabrera en Alcoi

136
0
SHARE

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert comença l’any a Alcoi amb una conferència dedicada a l’artista Fernando Cabrera Cantó i al quadre Mors in vita. La historiadora d’art Maria Guillem impartirà demà dimecres 12 de gener aquesta xerrada, que s’emmarca al cicle ‘Descobreix una obra d’art’.

El Círculo Industrial d’Alcoi acollirà, a partir de les 19.00 hores, la nova proposta de l’IAC que repassarà la trajectòria vital i artística de Fernando Cabrera (Alcoi, 1866-1937), que va iniciar el seu camí a l’Acadèmia de Sant Carles de València per passar després a la de Sant Ferran a Madrid i acabar a Roma amb una pensió de la Diputació d’Alacant. Després d’una estada de tres anys a Itàlia, va tornar a Alcoi, on va impartir classes a l’Escola Industrial ia la ‘Casa de la Bolla’, i on va convertir el seu taller, instal·lat a la Casa del Pavo, en epicentre de l’ambient polític i cultural de la ciutat.

Per part seua, Maria Guillem és gestora cultural, llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Salamanca amb Màster en Gestió del Patrimoni artístic-cultural. Ha coordinat diverses exposicions, activitats i projectes culturals, i ha gestionat importants col·leccions artístiques com la Col·lecció DKV i la Col·lecció Banco Santander. ‘Inflexions’ és el seu darrer comissariat, en què joves artistes han reinterpretat obres de la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi.