Home Alcoià Indústria i serveis redueixen en 402 persones la xifra d’aturats a la...

Indústria i serveis redueixen en 402 persones la xifra d’aturats a la muntanya durant setembre

468
0
SHARE

Més de 400 persones han deixat d’estar a les llistes de l’atur a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant el mes de setembre. La fi de l’estiu no ha aturat les contractacions, ni al sector serveis ni a la indústria. Pràcticament totes les poblacions de la muntanya han creat llocs de treball, deixant la xifra total d’aturats a la zona en 12.234 persones.

En un any corrent, el mes de setembre sòl ser perjudicial per a l’ocupació, especialment a les destinacions turístiques. Durant els mesos d’estiu, el sector serveis du a terme contractacions que finalitzen en el novè mes de l’any, pel que les dades de l’atur solen veure’s incrementades. No obstant, aquest 2020 va a ser diferent en tots i cadascun dels sentits de la vida corrent a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. A pesar de no ser una zona eminentment turística, sinó industrial, el sector serveis ha contribuït a l’ocupació al llarg del mes de setembre.

Així ho ha detectat el servei d’ocupació valencià Labora, que ha registrat 402 persones aturades menys durant el passat mes a la muntanya alacantina. Ha sigut, sobre tot, gràcies a les contractacions en el sector secundari, però tambè, i paradògicament, també gràcies als serveis. Quasi el 90% de les contractacions que han reduït la xifra de desocupats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tingut lloc en aquests àmbits, encara que també la construcció ha creat ocupació. Un factor distintiu en les contractacions de setembre és que més del doble de dones (273) que d’homes (129) han deixat de formar part de les llistes del Labora.

Per localitats, la ciutat d’Alcoi és la que més llocs de treball ha creat amb 127, la majoria en els serveis. La segueixen en quant a creació d’ocupació les localitats de la Foia, amb 66 aturats menys a Ibi, 63 a Onil i 61 a Castalla, repartits equitativament entre indústria i serveis. Banyeres, per la seua banda, ha vist reduïda la xifra d’aturats en 36 persones. Al Comtat, Muro encapçala la creació d’ocupació amb 29 aturats menys, mentre Cocentaina n’ha registrat 17 menys. Només algunes localitats Com Penàguila, Planes, Benilloba o Alcoleja han augmentat la seua xifra de desocupats amb 2 persones més.

Tot en un mercat laboral del que hi ha que canviar la regulació, segons els sindicats. L’objectiu seria eliminar la temporalitat dels contractes, un factor que pot destruir ocupació a un ritme vertiginós, a banda de controlar la pandèmia per a que no afecte més a l’economia.