Home Alcoi Alcoi serà ciutat pilot dins l’Agenda 2030 a tota Espanya per a...

Alcoi serà ciutat pilot dins l’Agenda 2030 a tota Espanya per a activar accions per la sostenibilitat

532
0
SHARE

Alcoi serà un dels bancs de proves on s’estudiarà la implantació de línies d’actuació que milloren la sostenibilitat de les ciutats espanyoles. Serà en 3 àmbits: econòmic, social i mediambiental. Sobre aquestes actuacions es cimentaran les ciutats del futur, que hauran de complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La signatura d’un protocol entre l’Ajuntament i el Ministeri d’Agenda Urbana encetarà el procés a la ciutat dels ponts.

Des de fa uns anys, la ciutat d’Alcoi ha fet de l’avantguarda en torn a paràmetres de futur una de les seues principals línies d’actuació. Fet que li ha permès integrar-se en diversos fòrums nacionals i internacionals per a abordar els desafiaments que comporta el futur per a les ciutats actuals. Tots els indicadors assenyalen que el creixement en torn als indrets tradicionals no pot continuar com fins ara. Tota l’evolució de la societat humana moderna ha d’orbitar en torn a la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental, si és que la Humanitat vol sobreviure a sí mateixa

És per això pel que Alcoi ha fet un esforç per a ser una espècia de banc de proves al voltant dels mètodes sobre els que es cimentarà la societat de futur. Entre ells, l’Agenda Urbana Espanyola, un pla que, amb l’horitzó en l’any 2030, intenta orientar a les ciutats espanyoles cap a un futur més sostenible en tots els àmbits. Alcoi ja ha donat diversos passos endavant en aquest sentit en torn a la filosofia de ciutat intel·ligent. És un dels fonaments pels que la Junta de Govern alcoiana ha aprovat signar el protocol amb el Ministeri d’Agenda Urbana per a iniciar les actuacions del pla.

El protocol al que s’adherirà la ciutat dels ponts està en línia no sols amb l’agenda urbana nacional, sinó també la comunitària i la dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Alcoi treballa a més en enllestir la seua pròpia Agenda Urbana Local, que incloga les actuacions a desenvolupar per a ser un referent en sostenibilitat cara al futur immediat. Aquestes línies d’actuació inclouen vora 300 accions per a complir 30 objectius estratègics que, previsiblement, seran testats a la capital de l’Alcoià. Algunes d’eixes accions ja estan compreses a Alcoi en l’estratègia EDUSI, que suposa una inversió de més de 20 milions d’euros en accions sostenibles a la ciutat.

Les actuacions en ares de la sostenibilitat que funcionen a Alcoi podrien ser implantades en la resta de localitats espanyoles.