Home Castalla Iniciades les obres de construcció del nou edifici per al Col·legi Rico...

Iniciades les obres de construcció del nou edifici per al Col·legi Rico Sapena de Castalla

902
0
SHARE

Les obres de construcció de el nou edifici al Col·legi Rico Sapena de Castalla s’han iniciat aquesta setmana després de la seva licitació a l’empresa Disseny i Objectius de Construcció S.L. el passat mes de setembre. Les noves instal·lacions dotaran el centre educatiu d’un nou gimnàs, vestidors, una sala d’actes i diversos despatxos, sobre una superfície total de 637,87 m2. Aquesta actuació s’emmarca en a al Pla Edificant i serà finançada 100% per la Conselleria d’Educació, Investigació i Cultura, amb un pressupost base de 786.821,91 €.

El nou edifici s’ubicarà dins de la parcel·la escolar de CEIP Rico Sapena, en una zona al costat de les pistes esportives, just en el lloc on en 2010 la Conselleria va haver de enderrocar l’antic edifici després de detectar greus danys estructurals. El nou immoble es projecta com una gran sala polivalent de dimensions 22,5 x 16,5m x 7,5m, que albergarà el gimnàs i la sala d’actes concebudes com dues sales d’un mateix pavelló, compartimentades per una divisòria plegable que permetrà el seu ús diferenciat o conjunt com un sol espai.

Per dur a terme aquesta actuació l’Ajuntament de Castalla s’ha acollit a al Pla Edificant posat en marxa per la Conselleria d’Educació per a la millora de centres educatius. Cal recordar que el col·legi Rico Sapena, ja va ser objecte de diverses obres de reforma durant la passada legislatura, concretament en els edificis Tomás Rico, l’edifici de direcció i en el Félix Rodríguez de la Fuente. El projecte de rehabilitació incloïa també la construcció d’un nou immoble dins el recinte per a unes obres que tindran una durada aproximada de set mesos.

La fi d’aquesta intervenció és que les instal·lacions resultants permetin un adequat exercici de la tasca educativa. Des de l’Ajuntament de Castalla, Raquel Guill, responsable d’Urbanisme, assenyala que aquest nou edifici “suposarà una important millora per a l’únic col·legi públic d’Infantil i Primària amb què compta el municipi i que amb els anys s’ha anat quedant petit, aconseguint així optimitzar el servei prestat als alumnes i l’acompliment de les funcions de l’professorat i la direcció”.

Cal recordar que la Conselleria d’Educació va aprovar la construcció d’un nou col·legi a Castalla valorat en 4,3 milions d’euros, i que es finançarà a través del Pla Edificant d’infraestructures educatives. El nou col·legi es construirà en una parcel·la de 7.500 m2 de la partida de la Llauria, en les proximitats de la Ronda Foia que circumval·la el municipi. En aquest moment el projecte es troba en fase d’adjudicació.