Home Cocentaina Inicien les obres per a traslladar els estudis de Ràdio Cocentaina a...

Inicien les obres per a traslladar els estudis de Ràdio Cocentaina a una ubicació cèntrica i accessible

1016
0
SHARE
Ajuntament de cocentaina l Imatge d'Arxiu
Ajuntament de cocentaina l Imatge d'Arxiu

L’Ajuntament de Cocentaina ha iniciat les obres per possibilitar el trasllat de Ràdio Cocentaina, la veu del Comtat, des de la ubicació actual fins a l’edifici que en el seu dia es va cedir per complet a la Diputació d’Alacant, situat al carrer de Sant Antoni número 2, just davant de la plaça del Venerable Escuder, més coneguda com a la plaça del Mercat.

Aquest canvi respon al mal estat en què es troba l’edifici en el qual es troba actualment la ràdio, com també a la mala accessibilitat que té, de manera que es va estar buscant una situació més adequada per a col·locar-se, fins que, finalment, es va arribar a un acord amb la Diputació per a compartir les instal·lacions de l’Agència Gestora Comarcal que fa anys que es troba a la part de dalt de l’edifici del mercat municipal. Així, l’agència continuarà ocupant la primera planta, com fins ara, i la ràdio es col·locarà en la part superior de l’edifici, un espai modern, ampli i amb els serveis necessaris perquè la ràdio puga continuar emetent en un lloc cèntric i accessible, ja que disposa d’ascensor i d’espais d’aparcament.

La regidora de l’àrea, Mª Teresa Valls, ha manifestat que estan molt contents per aquest canvi, i explica que ja estan adjudicats els dos lots de l’obra i que s’han iniciat els treballs,  de manera que s’espera que en uns mesos es trasllade allí tot el personal de Ràdio Cocentaina, el material i els aparells que es puguen reutilitzar, ja que se n’adquiriran molts de nous.

Arribar fins a aquest punt no ha estat gens fàcil, afirma l’alcaldessa, que ja va negociar en 2016 la possible cessió de l’espai amb la Diputació d’Alacant, que en aquell moment es va negar taxativament. No obstant això, en juliol de 2020 es va poder arribar a un acord i ara ja s’escometen les obres que faran possible un espai nou i adequat per a Ràdio Cocentaina.

Les obres tenen una duració estimada en 4 mesos i un cost aproximat de 109.000€, dividits en dos lots: el més quantiós relatiu a l’obra; i l’altre a la compra i instal·lació del nou equipament.