Home Alcoi ‘Insurrección’: la sèrie que vol dinamitzar la Film Office en torn a...

‘Insurrección’: la sèrie que vol dinamitzar la Film Office en torn a la història de l’Alcoi cantonalista del segle XIX

903
0
SHARE

La crisi del petroli del 1873 va tindre conseqüències negatives per a tot el món llavors industrialitzat. La situació fou tan convulsa que algunes ciutats es van declarar independents de la resta d’Espanya, arribant inclús a imprimir la seua pròpia moneda. Aquest fet va conduir a fets violents que es van donar a diverses ciutats espanyoles, inclosa la d’Alcoi. Què hauria passat si la capital de l’Alcoià haura restat independent des de llavors?.

És la pregunta que s’ha fet el director de cinema Jorge Hinojosa, que ha presentat a Alcoi la sèrie ‘Insurrección’. Naix de l’estudi cinematogràfic ‘Casa del Pavo’, on estudien cinema en torn a una desena de joves. Tots ells participen d’aquest projecte que busca aprofitar el marc que ofereix la Fim Office alcoiana per a crear una obra en 8 capítols digna d’aparèixer en les plataformes audiovisuals actuals. ‘Insurrección’ aspira a ser la primera de moltes produccions futures que puguen generar negoci a la ciutat en torn als rodatges cinematogràfics.

El projecte s’ha fonamentat en la col·laboració de la pròpia ciutadania d’Alcoi, que ha participat en una campanya de micromecenatge que ha aportat ja més de 8.000 euros a la sèrie. La idea inicial era superar els 7.500 per a poder envoltar als actors alcoians -amb col·laboracions de primeres espases de l’escena artística alcoiana- d’un equip professional amb el que garantir l’èxit visual del projecte. A hores d’ara, ‘Insurrección’ porta recaptats ja més de 8.000 euros.

Noms com Juli Mira, Neus Agulló, Juli Cantó, Pep Sellés o Xavi Mira -entre altres- formen part de l’elenc que participa en aquesta producció alcoiana que aspira a estar present en les plataformes audiovisuals de moda.