Home Alcoi Mireia Mollà presenta a la Protectora d’Alcoi la nova llei valenciana que...

Mireia Mollà presenta a la Protectora d’Alcoi la nova llei valenciana que dignificarà als animals i prohibirà el seu sacrifici

990
0
SHARE

Les dades que baralla la Generalitat Valenciana respecte a la presència d’animals de companyia en les famílies valenciane estableixen que hi ha més llars valencianes amb mascotes que amb xiquets. Amb dades com aquesta, no és d’estranyar que durant els darrers anys s’hagen anat donant passes des del món de la política per a defensar la figura dels animals com a éssers vius que senten i pateixen.

Ara, la Generalitat Valenciana va a donar un pas més, aprovant una nova llei que dignifica la figura dels animals i els protegeix. La norma, que es troba en la seua fase final, ha sigut presentada aquest dimarts 6 de juliol a la Protectora d’Animals d’Alcoi, que enguany compeix 20 anys d’acció a la ciutat dels ponts. L’avanç que suposa en quant a benestar animal és tal que el Consell està reben consultes per part del Govern central, pel que es preveu que la nova llei valenciana -pionera en aquest sentit- siga el gèrmen de la futura llei nacional.

La nova normativa inclou sancions per als comportaments que atenten contra els drets dels animals, així com una important dotació econòmica per a ajudar als ajuntaments a localitzar i eradicar aquest tipus de comportaments. Aixi mateix, també inclou la prohibició de sacrificar o mutilar animals a no ser sota consell mèdic. Tot en el marc del 20 aniversari de la Protectora d’Alcoi, que s’enfronta a la temporada alta d’abandonaments, un fet que també espera eradicar la nova llei.

Paral·lelament, la ciutat d’Alcoi també ha rebut una dotació de més de 10.000 euros amb la que encetar la campanya d’esterilització de gats per a evitar que les diferents colònies es descontrolen.