Home Alcoi Investigadors del Campus d’Alcoi de la UPV creen una aplicació per a...

Investigadors del Campus d’Alcoi de la UPV creen una aplicació per a anticipar rebrots del Covid19

838
0
SHARE

La propera tardor i l’hivern poden detonar l’aparició de nous brots de coronavirus al Departament de Salut d’Alcoi. Per això, investigadors del Campus d’Alcoi de la UPV han desenvolupat un simulador de nous brots amb el que preveure tant la dispersió del virus com els recursos humans, tècnics i infraestructurals necessaris per a atendre una nova onada. El departament de la muntanya l’utilitzarà, i s’espera adaptar-lo a altres departaments de l’entorn.

La jornada de dilluns 11 de maig és la primera en la que el Departament de Salut d’Alcoi entra en la Fase I del desconfinament arrel de la crisi sanitària del coronavirus. Apertura de comerç minorista, de les terrasses de l’hostaleria o una major llibertat de moviment entre les localitats de la mateixa però amb limitacions són algunes de les característiques del nou escenari. Però un major grau de llibertat comporta també un major grau de responsabilitat per a evitar possibles rebrots del Covid19. En cas de que es produïsquen, alguns ens treballen per a poder enfilar millor una possible recaiguda.

És el cas del Campus d’Alcoi de la UPV, que ha desenvolupat una aplicació per a tractar de preveure rebrots de la pandèmia i optimitzar la lluita contra ells. Investigadors de la institució educativa alcoiana han desenvolupat un sistema capaç d’anticipar diferents situacions dins del Departament de Salut d’Alcoi. Així, es pot preveure la incidència de possibles nous brots en funció a on s’han produït, el risc de contagi per a la població i, sobre tot, els recursos humans i materials necessaris per a enfrontar-los.

Aquesta eina està pensada per a que les gestors del departament puguen anticipar-se a què necessitarien en funció a la gravetat de possibles noves onades del coronavirus. És una tessitura prou probable cara a la propera tardor i l’hivern. L’aplicació ja portava temps sent desenvolupada per part del campus alcoià, però la seua posada en marxa s’ha accelerat degut a l’interès del cos directiu de l’Hospital Verge dels Lliris per anticipar-se a la possible situació futura de la pandèmia. A més, altres departaments de salut de l’entorn també han testat la possibilitat d’utilitzar el simulador de contagi desenvolupat a Alcoi. Amb ell, s’espera habilitar els recursos sanitaris per a evitar col·lapse en cas de nous brots en els propers mesos.

Investigadors de diferents departaments del Campus d’Alcoi de la UPV han participat en l’evolució d’aquesta eina contra el virus.