Inici Alcoià IVACE i CEEI diagnostiquen l’estat del teixit emprenedor de la muntanya en...

IVACE i CEEI diagnostiquen l’estat del teixit emprenedor de la muntanya en busca d’oportunitats

172
0
COMPARTIR

El programa d’Identificació de Necessitats Territorials i Empresarials de CEEI Alcoi-València, liderat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), s’ha posat en marxa aquest dilluns 15 de juny per detectar possibles necessitats en el territori amb vista a buscar solucions i trobar oportunitats de desenvolupament empresarial.
Aquest programa s’emmarca en les accions d’Enfortiment de 2020 per Agents de l’Ecosistema d’Emprenedoria, engegat pel Ivace amb la col·laboració dels Centres Europeus d’Empreses Innovadores (CEEI).

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha participat en la reunió inaugural al costat d’un nodrit grup de representants d’entitats territorials i empresarials de la zona, en la qual s’ha constituït el grup de treball de l’Alcoià-Comtat.

Júlia Company ha agraït la bona feina i la col·laboració dels CEEI i dels i les agents territorials, a el temps que ha destacat que “aquesta emergència s’ha d’abordar amb tots els agents socials i adaptar-se a les característiques de cada territori i, per això, trobades com la d’avui són important per focalitzar les diferents mesures”.

Al costat de Company han participat el president de la Mancomunitat l’Alcoià-Comtat, Blas Calbo, i director de l’CEEI de València, Jesús Casanova, que ha explicat el programa de detecció de necessitats i ha destacat la necessitat d’implicació i col·laboració de tots agents. “La reacció de totes les mancomunitats i de l’Administració a l’hora de dissenyar el programa ha estat exemplar i la iniciativa està plantejada en sis sessions i l’aplicació de mapa de valor de les regions ens permetrà captar les necessitats dels territoris”. També, ha donat a conèixer que, en aquest primer grup de treball, hi participaran representants de 13 entitats d’aquestes comarques.

Les entitats integrants d’aquest primer grup de treball són la Mancomunitat l’Alcoià-Comtat, els ajuntaments d’Alcoi, Cocentaina, Muro i Banyeres de Mariola, el Pacte per l’Ocupació Actaio, Jovempa, la patronal FEDAC, la Cambra de Comerç d’Alcoi, la Universitat Politècnica de València-Campus d’Alcoi, Aitex, Novaterra i el GAL Muntanya d’Alacant.

Metodologia innovadora de treball

Per detectar les necessitats territorials, el grup de treball farà servir una metodologia innovadora dissenyada i testada en l’àmbit empresarial per la consultora d’estratègia Loop New Business Models que, a petició de l’CEEI, s’ha adaptat a l’entorn territorial.

Es tracta d’una metodologia composta per una sèrie d’eines que, al llarg de sis sessions de treball en línia, permetran als i les agents identificar oportunitats de dinamització de el teixit empresarial, detectar i explotar sinergies entre organitzacions i empreses, identificar necessitats i oferir solucions col·laboratives d’abast territorial en un moment com l’actual, marcat per la situació provocada amb la COVID19, que planteja nous escenaris i nous reptes, tant territorials com empresarials.