Home Alcoi Ja han començat les obres al voltant de les pintures rupestres de...

Ja han començat les obres al voltant de les pintures rupestres de la Sarga

0
SHARE

La setmana passada van donar començament les actuacions en l’àrea de les pintures rupestres de la Sarga. Les obres consistiran en la reparació de la sendera que dóna accés als abrics, així mateix realitzaran una plataforma d’observació en l’Abric I, igualment prolongaran la senda existent en l’Abric II, amb una bifurcació. A més repintaran la tanca existent i instal•laran dos panells informatius.
L’obra va ser adjudicada a AFEMA OBRAS Y SERVICIOS, SL per 35.892,53 euros i el termini d’execució és de sis setmanes.
Les millores que afavoriran l’accessibilitat dels visitants se centren en la reparació de la sendera existent en els seus 304 metres. Reconstruiran part de les contencions laterals del camí, emplenaran la base i col•locaran esglaons en determinats trams de pendent més acusat.
Pel que respecta a l’execució de la plataforma d’observació en l’Abric I, afavorirà la comoditat dels visitants durant les exposicions didàctiques i la prolongació de l’accessibilitat i aproximació a les pintures per a la seua contemplació. S’utilitzaran els mateixos materials amb els quals conformen la sendera existent, es troben en l’entorn i no distorsionaran l’ambientació natural d’aquest lloc. En l’ampliació i prolongació de la sendera també s’utilitzaran els mateixos materials que conformen la sendera existent, és a dir, murets de maçoneria. El repintat de la tanca metàl•lica s’executarà després de la preparació i neteja del suport.
Finalment cal ressaltar que es col•locaran dos panells, tipus faristol, que a més de contenir informació, compliran la funció de barana o protecció per a major seguretat dels usuaris. Els panells informatius inclouran textos en tres idiomes: espanyol, valencià i anglés, a més d’il•lustracions i fotografies. En els panells s’incorporaran codis QR per a adreçar informació de les pintures de la Sarga a través de la web del Museu Arqueològic d’Alcoi [www.alcoi.org/museu], que inclou un apartat dedicat a la Sarga, amb fotos i descripció dels motius més destacats, i també s’informa del calendari anual del programa de Jornades de Portes Obertes.
“Des de la regidoria de Turisme i Patrimoni Històric apostem per l’accessibilitat, ja hem portat avant moltes iniciatives i ací tenim una més que facilitarà les visites a un lloc que és patrimoni de la humanitat i del qual hem d’estar molt orgullós. El model de la Sarga s’està imitant en altres llocs barrant tot l’espai sense que afecte l’entorn de les pintures i realitzant visites guiades, evitant que la massificació puga desbaratar aquest lloc”, ha indicat la regidora de Turisme i Patrimoni Històric, Lorena Zamorano.