Home Alcoià Jorge Ureña aconsegueix una setena posició al mundial de pista coberta de...

Jorge Ureña aconsegueix una setena posició al mundial de pista coberta de Belgrad tot i les lesions

828
0
SHARE
Jorge Ureña competint, en una imatge d'arxiu.

Una lesió crònica de turmell lastra al combiner d’Onil des de fa mesos. Tot i això ha estat convidat als mundials en els que ha aconseguit la millor marca espanyola en una prova d’aquestes característiques.

Ureña va ser medalla de plata als europeus en la mateixa prova la passada temporada 2021 en pista coberta amb 6158 punts.

La capital de Sèrbia ha acollit aquest passat cap de setmana el campionat del món de pista coberta, competició a la que Jorge Ureña ha sigut convidat a participar per mèrits propis per la federació internacional d’atletisme. Cal recordar que a aquesta meteixa ciutat al 2017 Jorge va aconseguir una segon posició també en l’heptatló, especialitat de proves combinades on és especialista.

Ureña es va estrenar a Belgrad el pasat dia 18v amb la prova dels 60 metres llisos amb una marca de 6.95 segons que li proporcionaven 964 punts i una huitena posició provisional. Al mateix dia també es disputava l’especialitat de salt de longitud on Jorge va prendre el vol fins als 7,33 metres, millor salt aconseguit al primer intent (993 punts). 13,90 metres va ser el millor llançament de pes que va executar, sumant 758 punts, fet que li va atorgar la 8 posició en l’especialitat. I per tancar la participació en la primera jornada, marca personal de la temporada en salt d’altura amb 2,05 metres. El colivenc marxava a descansar en el primer dia de competició amb un total de 3365 punts i una meritòria dècima posició.

El 19 de març començava la segon jornada dels mundials amb la prova del 60 metres tanques. Jorge parava el crono en 7,98 segons que feien remuntar al d’Onil dues posicions en la classificació provisional de l’heptatló, sent aquesta la seua millor actuació parcial en estos mundials amb una quarta posició a la prova. Seguidament Jorge va disputar l’especialitat de salt de perxa on va botar fins als 4,80 metres escalant així un lloc al tauler, arribant d’esta forma a la setena posició, la qual ja va ser va ser definitiva. L’actuació del combiner colivenc finalitzava amb la carrera de mig fons dels 1000 metres llisos, un altre dels punts forts a la prova per a Ureña, ja que va còrer en 2 minuts 42 segons i 28 centèsimes, aconseguint el que seria la seua segon millor classificació parcial amb un quart lloc després de fer la mateixa posició en la primera prova del dia, els 60 metres tanques. 6049 punts van ser el que finalment va sumar l’heptatleta amb la disputa de les 7 especialitats atlètiques