Home Alcoi L’Agrupació Musical Serpis inicia el cicle d’exaltació de música festera d’Alcoi

L’Agrupació Musical Serpis inicia el cicle d’exaltació de música festera d’Alcoi

270
0
SHARE

Ahir diumenge dia 20 de març va tindre lloc a Alcoi el primer concert del cicle d’Exaltació de Música Festera. Com sempre, l’encarregada d’encetar aquestes jornades dedicades a escalfar motors per als dies grans de festes ha estat l’Agrupació Musical Serpis d’Alcoi.

Tot en un acte conduït pel que fou Ambaixador Moro de les Festes alcoianes, Juan Javier Gisbert, qui ha explicat cadascuna de les peces que anaven a escoltar els i les presents al Teatre Calderon d’Alcoi.

La primera part es va iniciar amb “Alma Andaluza”, un pasdoble de Camilo Pérez Monllor. Després es va escoltar “El honor de un caballero”, una marxa cristiana composada l’any 2002 per Miguel Angel Mas Mataix. La marxa mora “Pepe”, creada per Marcos Reig l’any 2005, va seguir el concert per després escoltar “Alma”, una peça composada per Azael Tormo l’any 2021 i guanyadora del 1r premi al LIV concurs de Composició “Juan Cantó Francés”. Després, es va poder escoltar “Monjes y guerreros”, una marxa cristiana d’Enrique Ródenas i la marxa mora “Reige” de 1958, composada per José Maria Ferrero, va tancar la primera part.

Després del descans es van poder escoltar dues estrenes absolutes; La primera d’elles: “Passa l’Agrupació”, un pasdoble de Joan Botí i la segona “En la mà al costat”, una marxa cristiana de José María Valls Satorres (la podeu veure en el vídeo que acompanya aquesta notícia). Després de les estrenes ha sigut el moment per sentir la marxa mora “Pic negre” composada l’any 1997 per José Vicente Egea i “Tristezas y alegrias”, un pasdoble de Evaristo Pérez. Les dues encarregades de concloure el programa preparat foren: “Biscaïns d’Onil” de Miguel Ángel Mas Mataix i “Xubuxuc”, una marxa mora de l’any 1999 composada per José Rafael Pascual.

L’Agrupació Musical Serpis d’Alcoi va regalar l’interpretació de “Ramón Petit” que acompanya a la Filà Tomasines d’Alcoi.

L’himne de Festes d’Alcoi fou l’encarregat de posar punt i seguit a aquest cicle de música festera en Alcoi.