Home Alcoi La biblioteca virtual BIVIA d’Alcoi registra més de 700.000 visites en 2019...

La biblioteca virtual BIVIA d’Alcoi registra més de 700.000 visites en 2019 i rep ajudes del Consell

0
SHARE

La biblioteca virtual BIVIA, que emmagatzema bona part del patrimoni històric documental d’Alcoi, ha rebut en el que va de 2019 més de 700.000 visites. Es tracta d’un dels referents documentals de tot el País Valencià, que ja supera en visites a les biblioteques físiques, i que ara ha rebut una ajuda de 9.000 euros per a continuar digitalitzant l’ampli arxiu històric de la ciutat.

Fa dos anys, la ciutat d’Alcoi va donar un pas de gegant per a facilitar la conservació dels milers de documents que alberga el seu Arxiu Històric. Va crear llavors la biblioteca virtual BIVIA, on se li dona cabuda a bona part de l’arxiu alcoià. Durant el pas dels anys, l’Ajuntament de la ciutat dels ponts ha anat emmagatzemant documents que formen part de la història de la mateixa, però el propi pas del temps, unit a les condicions de conservació -moltes vegades allunyades de les òptimes- poden posar en risc la seua conservació. Per això, la digitalització de l’arxiu és una excel·lent solució de conservació.

L’ús de BIVIA ha anat augmentant des del mateix moment de la seua posada en marxa. Es tracta d’una font de consulta de referència al voltant de tot allò relacionat amb la història d’Alcoi. Recull al immensa majoria dels documents històrics de la ciutat i, només en el que ha transcorregut de 2019 ha rebut ja més de 700.000 visites. Un fet que la converteix en la principal font de consulta documental de la ciutat, superant a les biblioteques físiques alcoianes.

La biblioteca virtual Bivia veurà, a més, incrementada la seua capacitat per a albergar documents gràcies a una nova ajuda que ha rebut per part de la Generalitat. Es tracta de 9.000 euros destinats a facilitar les tasques de digitalització dels documents històrics alcoians que encara resten per passar per aquest procés. Alcoi rep així la quarta major ajuda en aquest sentit que el Consell ha destinat a diferents localitats valencianes, amb les quals està oberta a col·laborar la biblioteca BIVIA.