Inici Alcoià La borrasca Glòria continua descarregant a la muntanya i deixa 80 l/m2...

La borrasca Glòria continua descarregant a la muntanya i deixa 80 l/m2 després de la neu

229
0
COMPARTIR

Glòria comença a reduir força a l’interior alacantí, però els seus efectes són més que visibles. La neu ha abandonat els cascs urbans, però diverses carreteres encara registren dificultats de circulació. A elles cal sumar les destrosses, que van des de caigudes d’arbres o postes d’electricitat fins a enderrocaments de cases i sostres. Només en aquest dimarts s’han continuat superant els 40 l/m2 de precipitació, en aquest cas en forma d’aigua, a totes les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

L’episodi d’inestabilitat atmosfèrica que des del passat diumenge estan patint la majoria de zones de l’est peninsular encara no ha abandonat l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Si durant la matinada entre diumenge i dilluns i durant bona part d’aquesta darrera va ser la neu la protagonista, ja en dimarts és el torn per a la pluja. Tot i que la massa d’aire polar que va deixar fins a 50 centímetres de neu a partir de cotes de només 500 metres ja s’ha retirat, Glòria ha sigut absorbida per altra borrasca més gran. Eixa conjunció és la causant de les quantioses pluges de dimarts 21.

I tot en un entorn en que encara són visibles les restes que ha deixat la neu de Glòria, especialment a les muntanyes que envolten les poblacions de l’interior alacantí. Però encara hi han poblacions, com Banyeres o bé Onil, que tenen importants concentracions de neu als seus cascs urbans. Tot i haver recuperat la normalitat als cascs urbans, no són poques les destrosses que ha deixat el pas de la borrasca, i encara podrien quedar-ne algunes. En aquells punts on la neu ha sobrepassat els 30 centímetres de gruix han hagut caigudes de sostres. És el cas de Banyeres i Onil, on el vent també ha fet caure nombroses branques d’arbres. A aquestes poblacions i degut a l’alerta per precipitacions tampoc hi ha hagut classe aquest dimarts. A Alcoi, tant la neu com la pluja han provocat l’enderrocament de diversos immobles al centre històric i el desallotjament dels immobles colindants.

A les carreteres és on encara no s’ha recuperat la normalitat, ja que la cota de neu està més elevada que el dilluns, però les vies de muntanya encara registren problemes amb la neu. Així, encara estan tancades la CV-801 entre Alcoi i Ibi i la CV-794 Alcoi-Bocairent per neu, així com la CV-720 al terme de Benimassot per inundacions en la carretera. Altres, com la CV-803 Alcoi-Onil requereix de cadenes per a circular, cosa que també ocorre a la CV-754 a l’altura de Gorga. Les autoritats continuen alertant del perill d’agafar el cotxe i recomanen només conduir si és estrictament necessari.

Segons les previsions, Glòria comença a perdre força a partit de la vesprada de dimarts a la muntanya alacantina. Tot després d’haver deixat acumulats de precipitació propers als 400 l/m2. A algunes poblacions del Comtat s’han registrat al tancament d’aquesta edició vora 90 l/m2, tot i que cap localitat de l’interior ha rebut menys de 40 l/m2 en aquest dimarts.