Inici Destacats La urbanització del nou polígon NPI-5 serà assolida completament per l’Ajuntament d’Ibi

La urbanització del nou polígon NPI-5 serà assolida completament per l’Ajuntament d’Ibi

184
0
COMPARTIR

El major projecte urbanístic i econòmic de la vila d’Ibi per als propers anys és la creació d’un milió de m2 de superfície industrial. És la coneguda zona NPI-5, on l’Ajuntament de la vila joguetera té previst crear un nou polígon que cobrisca la demanda de sòl per part d’empreses, tant ja actives com de nova arribada a la localitat. El projecte es desenvoluparà en 3 fases diferents per a repartir un cost que, d’una sola tacada, seria inassolible pels 35 milions d’euros estimats del muntant total.

En el darrer plenari, la Corporació Municipal iberuda ha decidit per unanimitat que siga el propi Ajuntament d’Ibi qui ostente la condició d’agent urbanitzador. D’aquesta forma, el Consistori aspita a accelerar al màxim la posada en marxa d’un projecte considerat com el més important de la població a nivell econòmic cara als propers anys. El milió de m2 que posarà a l’abast de les empreses el nou polígon aspira a ser el principal creador de riquesa i ocupació a curt termini per a la població.

Amb l’assumpció de les competències en matèria urbanística per part del Consistori s’espera que els treballs puguen accelerar-se, tot i que no s’espera que les màquines entren a treballar a la zona fins 2021. D’igual forma, aquesta decisió és considerada com una forma de posar límits a l’especulació urbanística per a un projecte per al que l’oposició ha demanat la màxima transparència.

Els propietaris de sòl al futur polígon NPI-5 tampoc han volgut assolir la condició d’agent urbanitzador. Cosa que l’Ajuntament d’Ibi pot fer degut a dos factors: d’una banda, la bona situació econòmica i la possibilitat d’invertir sostenblement; i d’altra, el canvi en la normativa valenciana, que permet ara que els urbanitzadors no hagen de garantir la totalitat del pressupost del projecte. Ja per a enguany està previst invertir vora 767.000 euros del total de 7,5 milions en que s’estima el projecte. La idea és tenir-lo enllestit per al 2022.