Home Alcoi La Cámara de Comercio d’Alcoi celebra el seu 135 aniversari i premia...

La Cámara de Comercio d’Alcoi celebra el seu 135 aniversari i premia la tasca empresarial de Licores Sinc, Hostal Savoy, Laboratorio Español de Investigación Cosmetológica i Erum

154
0
SHARE

La Cámara de Comercio de Alcoy ha lliurat aquest dijous al saló Rotonda del Círculo Industrial de la ciutat els seus premis 2022 que han reconegut l’empresa Erum amb el premi de la trajectòria empresarial, a Licores Sinc amb el premi de millor indústria, L’Hostal Savoy, per la seua banda, ha estat reconegut amb el guardó a l’empresa de Comerç, Turisme i serveis. I el premi a l’empresa que ha apostat per la internacionalització ha estat per a Laboratorio Español de Investigación Cosmetológica.

En una gala presentada per la comunicadora de la nostra casa, Ajo Valls, ha contat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat pel conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, diferents directors generals, diputats nacionals i autonòmics, alcaldes i alcaldesses de les comarques i responsables de les diferents patronals de la Comunitat Valenciana, la província d’Alacant i les nostres comarques.

En nom dels premiats, Blanca Erum, CEO d’Àfrica i Europa de Grup Erum, ha agraït a la Cambra de Comerç el seu fidel compromís amb el teixit empresarial i aquest reconeixement tan important per a una companyia, que creix i es diversifica al sector del plàstic a través de quatre generacions dempresaris. Tot això, gràcies al treball de les persones que formen el grup i al suport de la societat alcoiana en conjunt. També va tenir paraules adreçades a totes les empreses premiades per “la seua trajectòria,l’aposta per la innovació i l’esforç per mantenir viva la indústria de la zona”.

Pel que fa a Pablo de Gracia, president de la Cambra de Comerç d’Alcoi, ha agraït la presència a tots els assistents i ha demandat el mateix empresariat de la ciutat i de les comarques, més autoestima, així com fugir del pessimisme regnant als darrers temps.

De Gracia ha reivindicat, entre altres coses, col·laboració mútua per materialitzar una nova revolució industrial de la mà de la digitalització, la tecnologia i la innovació. I per això, ha dit, “necessitem més agilitat per part de les administracions per exemple per aprovar el Pla general d’ordenació urbana, que ens permetria mancomunar sòl industrial i accedir a més terrenys”.

El president de la Cámara de Comercio ha sol·licitat la creació a Alcoi d’un centre de recerca en robòtica i tecnologies industrials per a la fabricació. Un projecte que comptaria amb el suport del campus d’Alcoi de la UPV i de les famílies formatives orientades a la robòtica perquè les empreses puguen millorar l’eficiència de les línies de producció.

De Gràcia proposa optimitzar els recursos naturals, culturals i festius de la ciutat per explotar les possibilitats turístiques i proposa la constitució de Centre d’Innovació del Comerç, on es tracten aspectes tan importants com la innovació i la formació, “que tinguera continuïtat al temps i en què es traslladaren aquells coneixements i projectes innovadors de manera eficient a les empreses del sector”, ha assegurat Pablo de Gracia.

El president de Cambra Alcoi ha acabat el seu parlament demostrant la tasca important i quantiosa que l’entitat realitza com a defensora de les empreses d’Alcoi, com a formadora de persones treballadores i directius i també com a desenvolupadora de programes que fomenten l’ocupació entre els joves.

Uns premis que han comptat amb la participació de múltiples entitats alcoianes com l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, l’alumne Alexis Sánchez Ridaura que ha dissenyat els trofeus. El Departament de Fusta i Moble de l’IES Cotes Baixes d’Alcoi ha construït un faristol personalitzat per a la Cámara de Comercio que s’ha estrenat aquest dijous, data exacta en què l’entitat compleix 135 anys d’història.

Són uns premis organitzats per l’Ajuntament d’Alcoi, FEDAC, Caixa Popular i Cambra Alcoi amb la col·laboració de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball.