Home Alcoi La Festa Alcoiana aprova celebrar la seua trilogia entre el 22 i...

La Festa Alcoiana aprova celebrar la seua trilogia entre el 22 i 24 d’abril

235
0
SHARE

L’Assemblea de l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi ha aprovat, en sessió ordinària celebrada aquest dijous a l’aula Magna de l’edifici del Viaducte del Campus d’Alcoi de la UPV, organitzar les properes festes de Moros i Cristians a les dates compreses entre el 22 i 24 d’abril. Això sí, sempre que les condicions sanitàries ho permeten arribat el moment.

L’Associació de Sant Jordi permaneixerà atenta i en contacte continu amb la Conselleria de Sanitat de la Generalitat per adaptar les normes sanitàries a cada moment de la Festa.

Una vegada aprovada la celebració de les festes d’abril, l’Assemblea ha aprovat també establir un calendari d’entradetes que s’iniciarà de forma extraordinària aquest any 2022 l’1 d’abril, i no a partir del diumenge de Pasqua, que és quan tradicionalment comencen. La intenció de la institució és evitar les aglomeracions als carrers del centre d’Alcoi. A més, davant la possibilitat que no totes les filaes pogueren gaudir d’espai per ‘entrar’ en els 3 dies compresos entre el diumenge de Pasqua i el dia dels Músics, ha estat convenient ampliar les entrades a tots els divendres, dissabtes i diumenges d´abril fins a l´arribada de la Trilogia.

A més, l’Assemblea ha decidit posar a la venda les cadires i tribunes per presenciar les entrades del dia 22, encara que s’estarà pendent de la normativa sanitària per establir aforaments i condicions.

Aquelles persones que van adquirir les cadires per a les No festes de 2020, per descomptat, que les tenen a la seua disposició i reservades sense cap tipus de sobrecost addicional.

D’altra banda, la difícil situació econòmica provocada per la Pandèmia, especialment per la manca evident d’ingressos en no celebrar-se festes en dos anys, ha provocat un tancament de l’exercici 2021 molt ajustat per a les arques de la Institució.

L´Associació presenta un ambiciós programa d´Activitats per a l’exercici 2022 on s´ha previst la realització d´unes Festes de plena normalitat. Però aquesta proposta està pendent de l’obtenció de fons via subvencions, que espera aconseguir. En qualsevol cas, i fins arribar a aquell moment, i fruit de la decisió de tota l’Assemblea de l’Associació de Sant Jordi i per mantenir la Festa en el nivell que mereix, s’ha decidit, i amb l’acord de les filaes , que siguen les mateixes les que assumisquen de manera mutualitzada el muntant del cost que falta d’aquest projecte comú que engrandirà més si és possible la Festa i la Ciutat.

Una decisió i gest que honra la Festa i que ha estat aplaudit per la Junta directiva.

L’entitat, però, i conscient de l’esforç econòmic realitzat per les filials, ha decidit suprimir algunes activitats i inversions previstes i que no eren urgents. És el cas del sopar de l´Assemblea del 20 d’abril, el certamen de bandes i una restauració d´elements museístics.