Home Alcoi La campanya de donacions ‘Sang Valentí’ atrau un 20% de nous donants...

La campanya de donacions ‘Sang Valentí’ atrau un 20% de nous donants a Alcoi i dona el salt a la Comunitat Valenciana

0
SHARE

Els col·legis diocesans que existeixen a la ciutat d’Alcoi duen a terme durant tota aquesta setmana una de les iniciatives que formen part del mètode educatiu APS. Es tracta de basar una part de l’aprenentatge dels alumnes enfocant-lo en el servei cap a la societat. Paràmetres que van crear fa ara 5 anys la iniciativa ‘Sang Valentí’. Durant setmanes, els alumnes d’aquests 4 centres coneixen com i per a què funciona la sang al cos humà. Posteriorment, criden als seus familiars a donar sang, tenint en compte que cada donació pot arribar a salvar fins a 3 vides.

Durant tota aquesta setmana, unitats del Centre de Transfusions recorren els 4 centres alcoians buscant donacions de sang. En cada campanya s’estima entre 300 i 400 les donacions que recapta, amb un factor important: ‘Sang Valentí’ crea cada any un 20% de noves donacions que segueixen donant en el futur.

Salt als centres de tota la Comunitat

A banda, aquesta iniciativa ha demostrat la seua validesa per a fer comprendre conceptes sanitaris als estudiants. Per això, ‘Sang Valentí’ es du a terme ja en tots els centres diocesans de la Comunitat Valenciana.

‘Sang Valentí’ és una iniciativa nascuda a Alcoi que ja s’ha escampat, confirmant que la ciutat dels ponts és una de les més solidàries en aquest sentit a tota la regió.