Home Cultura La campanya ‘Llegim als pobles’ impulsarà la cultura a 33 municipis de...

La campanya ‘Llegim als pobles’ impulsarà la cultura a 33 municipis de la província

537
0
SHARE
Cartell promocional de 'Llegim als pobles'
Cartell promocional de 'Llegim als pobles'

Un total de 33 ajuntaments de les comarques d’Alacant participen en la campanya ‘Llegim als pobles’ impulsada per la Direcció General de Cultura i Patrimoni dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura de la Generalitat. La iniciativa mobilitzarà a més d’un centenar d’autors i autores.

La Direcció General de Cultura i Patrimoni gestionarà la participació i finançarà les despeses derivades de l’activitat. Les trobades entre lectors i autors començaran divendres que ve, 22 de juliol, amb la xarrada del jutge Joaquim Bosch, que portarà el seu llibre ‘La patria en la cartera’ fins a Alborache. La primera etapa d’aquesta campanya conclourà el 15 de desembre de 2022.

‘Llegim als pobles’ és un programa del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura de la Generalitat, organitzat amb la finalitat d’incrementar els índexs de lectura mitjançant la interacció dels autors amb els lectors. La campanya contempla la realització de sessions en els municipis interessats amb autors que hagen escrit la seua obra tant en valencià com en castellà.

La campanya suposa per als pobles xicotets un impuls a la labor que realitzen promovent la lectura i pretén enfortir el treball que duen a terme els clubs de lectura, la presència dels quals ha anat creixent en el nostre territori de la mà dels professionals de les biblioteques municipals.

“Cada municipi té la seua programació i els seus interessos. El nostre paper és reforçar l’acció de la lectura des de la mateixa municipalitat i integrar als diversos actors implicats, com són biblioteques, llibreries, editorials, clubs de lectura i, fins i tot, associacions i agents de desenvolupament local”, destaquen els promotors.