Home Ibi la ceràmica i el joguet es fusionen en la nova exposició del...

la ceràmica i el joguet es fusionen en la nova exposició del Museu del joguet d’Ibi

0
SHARE

La cerámica da mucho juego és el títol de la nova exposició que podrà visitar-se en el Museu Valencià del Joguet del 27 de març al 20 de juny de 2021.

Aquesta mostra emmarcada en les activitats del XXX Aniversari del MVJ és molt especial. Presenta 39 peces de ceràmica inspirades en el joguet educatiu i/o decoratiu, realitzades per membres de l’Associació Nacional de Professionals de Ceràmica ANPEC. Aquesta associació amb projecció internacional està vinculada a importants centres de producció ceramista amb gran tradició, com Manises a la Comunitat Valenciana.

La cerámica da mucho juego es centra en el record i en les vivències personals de 42 autors i autores la intenció de les quals és crear una connexió màgica entre l’espai expositiu del Museu Valencià del Joguet, els objectes creats i les persones que s’acosten a aquest món tan singular. Les peces ceràmiques han sigut creades específicament per a aquesta exposició, inspirades en un món tan suggeridor com el de la creativitat, la fantasia i la il•lusió entorn del joguet.

L’Associació Nacional de Professionals de Ceràmica, ANPEC és una Associació sense ànim de lucre que va nàixer en els anys 90. Actualment compta amb més de 170 socis i sòcies de tota Espanya. Els seus objectius principals són conjuminar als i les ceramistes perquè compartisquen experiències i coneixements ceràmics i mostrar obres ceràmiques per a fomentar i divulgar les diferents formes d’expressió de la ceràmica, tant artesana, artística, tècnica, com de disseny o construcció, entre altres. Entre les seues activitats principals destaquen les trobades ceràmiques, exhibicions i demostracions de terrisseria a torn, tallers, cursos, fires, activitats culturals i exposicions.