Home Cultura La Colla Fallera Colivenca convoca la celebració de la Falla Sant Jaume...

La Colla Fallera Colivenca convoca la celebració de la Falla Sant Jaume entre els dies 1 i 3 d’octubre

372
0
SHARE

Amb comptagotes, però els esdeveniments festers van retornant poc a poc a les diferents poblacions. La ciutat de València celebrarà en setembre les seues Falles després d’any i mig sense gaudir-les. Serà sense públic als esdeveniments fallers, sense mascletaes i amb le smires posades en la seguretat contra el coronavirus. És el primer pas que ha portat també a convocar la festa de la Falla Sant Jaume d’Onil.

La vila de les nines és l’única que compta amb artesania fallera a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aquesta és l’arrel de la Colla Fallera Colivenca, que des de fa anys celebra per Sant Jaume la crema de l’única falla de la població. Enguany, per primera vegada, la colla compta amb una Fallera Major en la figura de Neus Rajadell, que podrà veure cremar el monument.

La data elegida és entre l’1 i el 3 d’octubre, quan la colla té previst dur a terme diferents esdeveniments festers, sempre que la pandèmia ho permeta. La convocatòria d’aquest esdeveniment es produeix fora del calendari faller que preveuen les localitats que celebren enguany aquestes Festes, pel que la localitat de la Foia podia rebre visitants d’altres zones del voltant, amb la seua corresponent injecció econòmica.