Home Alcoi La companyia alcoiana La Dependent, única aspirant a representar les funcions del...

La companyia alcoiana La Dependent, única aspirant a representar les funcions del Betlem del Tirisiti

494
0
SHARE
Interior del Teatre Principal d'Alcoi, on es representa el Betlem de Tirisiti.

El passat mes de setembre, l’Ajuntament d’Alcoi treia a licitació les representacions d’un dels elements capitals del ja reconegut Nadal Alcoià: les del Betlem de Tirisiti. Aquest teatre de titelles en to satíric i costumista és un dels grans atractius d’unes dates que són molt esperades a la ciutat dels ponts. Durant els darrers anys, ha sigut la companyia teatral local ‘La Dependent’ l’encarregada de posar en escena a un dels personatges nadalencs més volguts a Alcoi.

Aquest concurs públic obria la possibilitat a altres companyies de desenvolupar les representacions, que tenen lloc al Teatre Principal alcoià. No obstant, cap altra empresa del ram ha concorregut al concurs més enllà de la pròpia La Dependent, pel que serà de nou aquesta l’encarregada de posar en escena un Tirisiti que supera sobradament els 30.000 espectadors anuals.

Així les coses, es preveuen poques novetats per a aquest retaule del Nadal Alcoià enguany. La campanya està composada per més de 200 funcions dividides en dos períodes: un primer per als escolars i un segon obert al públic en general. Així, les primeres setmanes del mes de desembre estaran resuervades per als col·legis que acudeixen des de tota la Comunitat per a veure el Tirisiti. No serà fins a partir del 23 de desembre quan les representacions s’òbriguen al públic en general.

Entrades a menys de 6 euros

La venda d’entrades estarà a l’abast del públic a partir del 25 de novembre per a les funcions extraordinàries dels dissabtes 3, 10 i 17 de desembre, úniques obertes en temporada escolar. Ja en campanya general, les entrades anticipades estaran disponibles a partir del 16 de desembre a Ticket Alcoi, i posteriorment a les taquilles del Teatre Principal. El preu de les entrades està per davall dels 6€.