Home Alcoi Tirisiti tanca portes al Teatre Principal d’Alcoi amb 32.200 espectadors en 216...

Tirisiti tanca portes al Teatre Principal d’Alcoi amb 32.200 espectadors en 216 funcions

798
0
SHARE

El Betlem de Tirisiti, un retaule costumista del Nadal Alcoià que barreja la tradició catòlica amb dosis d’actualitat i sàtira, ha tancat la seua temporada 2019/2020 juntament amb l’arribada dels Reis Mags de l’Orient. Ho ha fet en un any en que el tram final del Nadal ha coincidit amb cap de setmana, pel que la ciutat dels ponts ha registrat una gran quantitat de públic que ha gaudit dels principals atractius del Nadal Alcoià.

Entre eixos grans atractius es troba precisament el Betlem de Tirisiti, declarat com a Bè d’Interès Cultural (BIC). Cada any, les representacions es divideixen en dos tandes: una primera adreçada al públic infantil i els col·legis; i un segon oberta al públic en general.Entre les dos campanyes han sumat un total de 216 representacions, 2017 de les quals han sigut per als escolars, 94 per a públic en general, 12 funcions especials en dissabte i 3 funcions protocolàries.

Amb una xifra tal de representacions, el total d’assistents a les butaques del Teatre Principal d’Alcoi ascendeix a vora 32.200 espectadors. Es tracta d’una de les majors xifres registrades durant els darrers anys i que dona fe del seguiment que el retaule nadalenc alcoià té entre el públic. Una bona part de les entrades per al públic general es venen de forma anticipada i, com ocorre amb el Campament Reial, s’esgoten en poc temps.

El Betlem de Tirisiti tanca així una nova campanya en la que ha hagut de modificar els preus de les entrades per a abastir les demandes de les noves formes de contractació a les que obliga la llei. La companyia teatral alcoiana La Dependent, que du a terme les representacions, ja prepara el retaule per a la propera edició, que tindrà lloc entre desembre de 2020 i gener de 2021.