Home Alcoi La concertada alcoiana recull 3.000 signatures i protesta contra l’eliminació de compensatòries

La concertada alcoiana recull 3.000 signatures i protesta contra l’eliminació de compensatòries

0
SHARE

Unes 200 persones pertanyents als centres d’educació concertada alcoians s’han concentrat a la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a protestar per les retallades d’hores de concertada estipulades per la Conselleria d’Educació. Aquest fet, afirmen, suposa una dificultat afegida per als alumnes que necessiten reforços educatius, pel que han recollit 3.000 signatures amb la finalitat de revertir les 61 hores retallades, que afecten a 4 centres concertats de la ciutat.

Durant segles, els condicionants ideològics de la classe dominant a Espanya ha deixat l’educació en mans privades, fins que l’educació va començar a ser considerada com un dret de la població que es devia prestar des de la pròpia administració. Un fet que ha detonat que bona part de les localitats amb una relativa població encara tinguen centres bé privats o bé concertats. Aquests últims són aquells que funcionen tant amb subvencions públiques com amb aportacions de les famílies dels alumnes, i són coneguts com a centres concertats.

A la ciutat d’Alcoi existeixen fins a 9 centres educatius de caràcter concertat, que s’afegeixen als 10 públics de que gaudeix la població. Cara a aquest curs, la Conselleria d’Educació ha decidit suprimir 91 hores conegudes com de compensatòria, aquelles dedicades a reforçar als alumnes que necessiten un plus en la seua formació. Finalment, el retall s’ha quedat en 61 hores, fet pel que els integrants de la concertada alcoiana han recaptat 3.000 signatures per a aturar aquesta mesura, a les que s’afegeix una protesta de 200 dels seus integrants a la Bandeja d’Alcoi.

Les signatures han sigut entregades en l’Ajuntament d’Alcoi, que ja ha mostrat el seu suport als centres davant la retallada d’hores considerades com a necessàries per a la correcta formació dels alumnes. Precisament els efectes perjudicials que pot tindre la supressió d’hores de compensatòria per part del personal dels centres en els alumnes està en el centre de la protesta dels integrants. El retall afecta principalment a 4 centres concertats alcoians: Santa Ana i Carmelites, en major mida, i Paúles i José Arnauda en menor.

L’objecte de les protestes no és altre que revertir la supressió d’hores per a benefici dels alumnes d’aquests centres que ho necessiten.