Home Alcoià La Conselleria de Sanitat accelerarà la vacunació a la població jove a...

La Conselleria de Sanitat accelerarà la vacunació a la població jove a partir del mes d’agost

331
0
SHARE

La Conselleria de Sanitat accelerarà la vacunació a la població jove a partir del mes d’agost gràcies a la compensació de dosis de vacunes que s’ha acordat amb el Ministeri de Sanitat i que suposarà un augment en l’enviament de dosi a la Comunitat Valenciana , segons ha anunciat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

En aquest sentit, la consellera ha apuntat que “a l’agost i setembre, la Comunitat Valenciana rebrà més dosis, gràcies a l’increment del nombre de vacunes de Moderna que arribaran a Espanya”. De fet, segons es va acordar aquest dimecres al Consell Interterritorial, aquestes dosis de vacunes es repartiran entre les comunitats autònomes que tenen un dèficit, bé per vacunació a desplaçats o per població, que s’ha d’ajustar a les dades de l’INE.

Segons ha indicat Barceló, “la Comunitat Valenciana porta temps reclamant al Ministeri de Sanitat poder comptar amb un major nombre de dosis, ja que s’estaven produint dos fets que feien necessària aquesta compensació per accelerar el procés de vacunació”.

D’una banda, a la Comunitat Valenciana s’han destinat dosis per vacunar persones desplaçades d’altres comunitats autònomes, atès que l’objectiu ha estat protegir la població i, per tant, vacunar també a la població que vagi a romandre durant un temps en la Comunitat, amb la finalitat de contenir el virus.

En aquest sentit, ha manifestat que “el Ministeri de Sanitat s’ha compromès a realitzar un encreuament de dades dins de el sistema, perquè les comunitats autònomes puguin saber quins ciutadans i ciutadanes han vacunat, tant de la seva pròpia comunitat com desplaçats d’altres comunitats” .

Així mateix, un altre dels aspectes que es va acordar en el Consell Interterritorial és compensar el dèficit que s’ha produït a l’inici del procés de vacunació, quan es van destinar més dosis a comunitats autònomes amb població més envellida.

En aquest sentit, la consellera de Sanitat ha assenyalat que “ara mateix la gent gran estan protegits i ara rebem vacunes d’acord amb la nostra població, però necessitem resoldre el dèficit que s’ha produït al llarg de el temps, atès que hi ha altres comunitats que tenen una població més envellida i que van rebre més dosis que la pròpia Comunitat Valenciana “.