Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri signen la cessió de travessia de la...

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri signen la cessió de travessia de la Nacional 340

606
0
SHARE

Aquest matí ha tingut lloc la signatura per la qual el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha acceptat la cessió de la travessia de la carretera Nacional 340 al seu pas per Alcoi. En concret, el tram que va des de la rotonda del Molinar fins a l’accés Nord a Alcoi, exceptuant el Pont Fernando Reig que donada la seua rellevància continuarà sent titularitat del Ministeri. En total la superfície que se cedeix és de 5.707 metres amb una superfície estimada de 159.575 m².

És important assenyalar que des de fa més de 10 anys, el Govern d’Espanya no accepta cessions de travessies a canvi d’una inversió o quantitat econòmica, exceptuant aquest cas, en el qual dedicarà 1.500.000 d’euros a la nostra ciutat. En concret 900.000 euros per a la construcció de la rotonda d’accés Nord que assumeix el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i 600.000 que ja va invertir per a l’estabilització de la Vaguada, amb una actuació d’emergència en un espai que no era de la seua titularitat. Cal assenyalar que el Ministeri no assumeix cap projecte que no vaja a executar.

En la reunió mantinguda amb Demarcació de Carreteres, han comunicat que el projecte de la rotonda ja ha sigut remés al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per a la seua revisió i aprovació. Aquest projecte s’ha inclòs dins de les actuacions prioritàries en entorns urbans.

La cessió d’aquesta travessia comportarà que l’Ajuntament puga dur a terme diferents projectes que milloraran la vida de la ciutadania i que fins al moment no els podia realitzar perquè en ser travessia, tot projecte havia d’adaptar-se a la normativa del Ministeri que és molt més restrictiva i complicada que les de planificació urbana. Per tant ja es podran executar projectes com el semàfor en la Beniata per a facilitar el passe a les persones que baixen des de Sant Pancraç, també millorar l’accés des d’Alacant, dur a terme una reordenació de Els Alçamora, Alameda Camilo Sesto i Juan Gil Albert millorant la mobilitat sostenible d’Alcoi i també adaptar alguns aspectes del Pla General que eren complicats d’executar amb la normativa del Ministeri.

“Després de més de 10 anys de reivindicacions ha sigut aquest Govern Municipal el que ha aconseguit que la cessió de la travessia tinga a canvi una inversió del Ministeri. Han sigut molts anys de reunions per a poder arribar finalment a aquest acord que serà molt beneficiós per a Alcoi”, ha destacat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.