Home Alcoià La Conselleria de Sanitat preveu administrar 175.000 dosi de la vacuna a...

La Conselleria de Sanitat preveu administrar 175.000 dosi de la vacuna a joves d’entre 20 i 29 anys a partir de dilluns

333
0
SHARE

La Comunitat Valenciana continuarà avançant la vacunació entre els més joves gràcies a les 600.000 dosis extra que arribaran aquest mes

En total, durant la setmana vinent s’administraran 280.000 dosi

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst administrar al llarg d’aquesta setmana 174.744 dosi de la vacuna de la covid-19 al grup d’edat de 20 a 29 anys. Aquesta quantitat suposa més de la meitat de les 279.867 dosis totals programades.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat que la prioritat en aquests moments és continuar accelerant la campanya d’immunització. En aquest sentit, ha anunciat que aquest mes d’agost “s’avançarà la vacunació dels més joves i es tornaran a acurtar els terminis” gràcies a les 600.000 dosis addicionals que rebrà la Comunitat Valenciana i que se sumaran a les que ja estaven previstes.

D’aquestes dosi extra, 240.000 corresponen als vials addicionals de Moderna que el Govern enviarà els pròxims dies com a compensació pel menor número de dosis rebudes fins al moment. Les 340.000 restants són les dosis suplementàries que arribaran a la Comunitat Valenciana com a part de l’increment de vials de *Pfizer a l’agost que va anunciar el president del Govern el divendres passat en la Conferència de Presidents

El gruix de vacunes d’aquesta setmana són del laboratori Pfizer, un total de 212.431 dosi. Es destinaran en la seua majoria (200.607 dosi) per a persones de les franges d’edat compreses entre els 49 i els 20 anys. A més, completaran la seua pauta d’immunització 9.241 persones que van rebre una primera dosi d’AstraZeneca.

La resta de vials de Pfizer s’empraran per als qui no van poder vacunar-se en el seu moment per tindre una infecció activa o són nous ingressos en residències o noves incorporacions de professionals dels àmbits sanitari o sociosanitari. També per a segones dosis, com a part del procés de repesca per a persones que estan pendents d’immunització malgrat pertànyer a cohorts ja tancades, i per als qui tenen condicions de salut considerades d’alt risc.

D’altra banda, s’administraran 64.918 dosi de la vacuna de Moderna, majoritàriament a persones amb edats compreses entre 49 i 20 anys, per a treballadors d’aqueixes franges d’edat les empreses de les quals estan vacunant i la resta s’inocularà a professionals que s’incorporen al sistema sanitari a l’estiu, estudiants Erasmus, persones amb condicions d’alt risc i repesques.

Amb les 2.143 dosis de’AstraZeneca programades aquesta setmana es continuarà vacunant a majors de 60 anys que tenen pendent la segona dosi.

Finalment, de Janssen s’inocularan 375 monodosi a persones de cohorts tancades i a viatgers internacionals.

Citació de la vacuna

En tots els casos, la citació es realitza mitjançant trucada de telèfon i/o a través d’un missatge al mòbil on s’indica data, hora i lloc de la vacunació. Si les dades no estan actualitzats, es poden modificar en http://coronavirus.san.gva.es/es/web/vacunacion/datos-contacto

La cita rebuda en el mòbil també es pot recuperar o consultar a través de l’aplicació GVA +Salut, disponible tant per a iOS com Android i Huawei, o en la web http://www.san.gva.es/cita_previa/citaprevia_general_val.html

Si així i tot persisteix qualsevol tipus de dubte, es pot trucar al telèfon 900 300 555, on el personal format sobre aquest tema, atendrà i respondrà qualsevol qüestió relacionada amb el procés de vacunació.