Home Alcoià La Conselleria de Transició Ecològica subvencionarà la ganaderia extensiva per a la...

La Conselleria de Transició Ecològica subvencionarà la ganaderia extensiva per a la prevenció d’incendis

0
SHARE
Una instantànea de l'incendi a la Vall d'Ebo a la zona del Comtat aquesta passada nit.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica subvencionarà el control de la vegetació natural fomentant el ganat ramader extensiu a zones estratègiques lligades a la prevenció d’incendis forestals.

L’objectiu és emprar-lo com a eina per al manteniment d’infraestructures de prevenció d’incendis forestals a zones estratègiques, reforçar el caràcter multifuncional de les muntanyes i impulsar el desenvolupament sostenible de l’economia rural.

Aquestes ajudes compten amb una consignació pressupostària de 100.000 euros, procedents de fons propis de la Generalitat en 2022 i van dirigits a titulars d’explotacions ramaderes extensives d’oví, cabrum, equí i/o boví a zones estratègiques lligades a la prevenció d’incendis forestals.

Amb un import màxim anual per beneficiari de 8.000 euros, el termini de presentació de les sol·licituds per a l’exercici 2022 és de 10 dies naturals a partir de l’endemà de la publicació de l’extracte de la resolució de convocatòria al DOGV.